23/6/15

Δημοκρατία στους υπονομευτές της


Από την επόμενη μέρα της εκλογής της, η κυβέρνηση αυτή έχει υποστεί τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει ποτέ υποστεί δημοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, από την αντιπολίτευση, τα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ και τους εταίρους της στην Ευρώπη.
Επιθέσεις από το εγχώριο μνημονιακό μπλόκ που ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.Πολιτικές παρεμβάσεις από τα όργανα της Ε.Ε. που ξεπερνούσαν το ρόλο τους, αλλά και τα όρια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Και σε όλα αυτά η κυβέρνηση αντέδρασε χλιαρά.
Οι συνεχείς προτροπές των κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των οργάνων τους στο τραπεζικό σύστημα και τα ΜΜΕ για bunkrun και η διασπορά ψευδών ειδήσεων είχαν σα στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδήγησαν την οικονομία σε μεγαλύτερη ασφυξία ενώ συνδυαζόταν με ανάλογες επιθέσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με τους οποίους προφανέστατα υπήρχε συννενόηση.
Για όλες αυτές τις προτροπές -με κορυφαία αυτήν της Ντόρας Μπακογιάννη - θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τις οποίες θα δικαιωνόταν – και θα ικανοποιούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα στον ελληνικό λαό.
Ομως σε όλα αυτά η κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν. Εχω επαννειλημένα εκφράσει στο Blog μου, την προσωπική μου άποψη ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση αυτή να καταστείλει άμεσα και στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας τις επιθέσεις αυτές, άποψη που δικαιώνεται από τις εξελίξεις.
Επί 4 μήνες τώρα, δημοσιογράφοι κι αναλυτές μιλάνε για ένα εν εξελίξει πραξικόπημα, μια διαρκή προσπάθεια αποσταθεροποίησης με στόχο να πέσει η κυβέρνηση που εξέλεξε ο λαός. Και το επιστέγασμα ήταν οι δύο πρόσφατες "εκδηλώσεις" του "μένουμε ευρώπη" υποκινούμενες από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οργανωμένες από άσημα αλλά όχι άγνωστα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, το real.gr μετέδωσε χθες το βράδι την ώρα των "εκδηλώσεων" ότι οι "διαδηλωτές έσπασαν το μπλόκ της αστυνομίας και μπαίνουν στη βουλή" είδηση που ύστερα από λίγο αποσύρθηκε. Και υποκινούμενα λοιπόν όλα και στοχευμένα, ενάντια στη δημοκρατία. Αλλά η δημοκρατία σέβεται ακόμα κι αυτόν που την απειλεί.
Εκείνο που απόλαυσαν οι χθεσινοί διαδηλωτές – οι περισσότεροι εκ των οποίων διεκδικούν πρώτη φορά στη ζωή τους αυτό που θεωρούν δίκιο τους μια και ως τώρα αυτή τη "βρώμικη δουλειά" την ανέθεταν σε άλλους- δεν το απόλαυσαν ποτέ οι αντιμνημονιακοί διαδηλωτές των προηγούμενων πέντε χρόνων. Δεν ξεχνά κανείς όσα έζησε ή είδε σε βίντεο και φωτογραφίες το 2010, το 11, το 12 στις μεγάλες κινητοποιήσεις, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, εκφράζοντας και αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία που δεν τόλμησε να βγει απ' το σπίτι, υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, το δημόσιο πλούτο της χώρας, το δικαίωμά τους στα βασικά αγαθά. Δημοσιογράφοι κουφάθηκαν, άλλοι έφαγαν ξύλο, γέροι άνθρωποι σύρθηκαν στους δρόμους, παιδιά με τους γονείς τους έφαγαν χημικά, αξιοπρεπείς πολίτες τρομοκρατήθηκαν, πολιτικές δυνάμεις συκοφαντήθηκαν από προβοκατόρικες ενέργειες που εξέλειπαν από τις πρόσφατες "μνημονιακές" εκδηλώσεις.
Αυτή ήταν η "δημοκρατία" των χθεσινών διαδηλωτών μέχρι πριν από 5 μήνες. Οι υποκινητές λοιπόν και συμμετέχοντες των εκδηλώσεων απήλαυσαν μια δημοκρατία την οποία με το χειρότερο τρόπο έχουν υπονομεύσει. Ας τους γίνει μάθημα.
Γιατί μπορεί πολλοί σ' αυτή την κυβερνώσα αριστερά να αποδεικνύονται γιαλαντζί προδίδοντας τους αγώνες 5 χρόνων, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η Αριστερά, αποκατέστησε τη Δημοκρατία στον τόπο.

Γιώργος Γυπάκης
μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων



Αυτό το e-mail ελέγχθηκε για ιούς από το πρόγραμμα Avast antivirus.
www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates