15/12/11

Ακυρώνει αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και μεθοδεύει άλλη χωροθέτηση του υποσταθμού της στο Ακρωτήρι η ΔΕΗ

Ακυρώνει η διοίκηση της ΔΕΗ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει τη χωροθέτηση του νέου υποσταθμού της  στο Ακρωτήρι και "μεταφέρει" τη θέση εγκατάστασης, από το Βλητέ, 400 περίπου μέτρα πιο κοντά στο Πιθάρι, με την αιτιολογία ότι το οικόπεδο που επελέγη  "δεν είναι καθαρό".
Η μεθόδευση της Επιχείρησης έγινε γνωστή στους Ακρωτηριανούς αιρετούς, όταν με έγγραφο που κοινοποίησε στο Δήμο η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων χορηγούσε "βεβαίωση μη γειτνίασης με αρχαιολογικό χώρο" για τη θέση Ορθό Σπηλιάρι του Πιθαρίου, τοποθεσία η οποία δεν είχε αναφερθεί ως τώρα στις υποψήφιες θέσεις για τη χωροθέτηση του Υποσταθμού.

Μετα από άμεση κινητοποιηση των Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων του Ακρωτηρίου αλλά και μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής που ήδη μαζεύουν υπογραφές κατά της συγκεκριμένης νέας χωροθέτησης, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από τη ΔΕΗ εξηγήσεις, καθώς φαινόταν πως η Επιχείρηση προχωρούσε πλέον κρυφά στη νέα χωροθέτηση.
Ετσι, μετά και από συνάντηση των αιρετών του Δήμου Χανίων με στελέχη της ΔΕΗ, η επιχείρηση δεσμεύτηκε να προκηρύξει "πρόσκληση ενδιαφέροντος" για να βρεθεί ιδιοκτήτης να προσφέρει καθαρό οικόπεδο στην αρχική τοποθεσία.
 Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολεοδομίας Νίκος Ξυνίδης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα του Ακρωτηρίου, Μανούσος Λιονάκης, ο Τομεάρχης Ηλεκτρολογικών Μελετών Εξοπλισμού & Καλωδιακών Γ.Μ. της ΔΕΗ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ο μηχανολόγος – μηχανικός της Επιχείρησης κ. Καραμάνος, ο Δ/ντή της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλης Κουφάκης και ο προέδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου Δημήτρης Αναστασάκης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου " Αποφασίστηκε η εξεύρεση και αγορά οικοπέδου για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου υποσταθμού, σε ελεύθερο οικοπεδικο χώρο, πράγμα που θα γνωστοποιηθεί στο κοινό με ανακοίνωση της ΔΕΗ."

Φυσικά, είναι προφνές ότι η ΔΕΗ εμπαίζει τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την κοινωνία του Ακρωτηρίου, αφού αν υπάρχει ιδιοκτήτης στην περιοχή που να ενδιαφέρεται θα το ήξερε ήδη. Είναι επίσης προφανές ότι αν δεν υπάρξει "απάντηση" στην προκύρηξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Επιχείρηση που, όπως απέδειξε για άλλη μια φορά με την υπόθεση των χαρατσιών για τα ακίνητα δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο απέναντι στην κοινωνία, θα εγκατασταθεί στη θέση Ορθό Σπηλιάρι με το πρόσχημα ότι δε "βρέθηκε κανείς" να προσφέρει αλλού οικόπεδο. Τί λέει όμως για όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο; 

Ποιό Δημοτικό Συμβούλιο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates