1/2/12

Συλλαλητήριο κατά των χαρατσιών αύριο στα Χανιά

Πηγή:Χανιώτικα Νέα
Σε συντονισμό των δράσεών της ενάντια στα 'χαράτσια' και στις διακοπές ηλεκτροδότησης προχωρεί η Παγχανιώτικη Συνέλευση Πολιτών και Φορέων, όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ.,  διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συγκρότηση μαζικών επιτροπών ενεργητικής συμπαράστασης προκειμένου να εμποδιστεί όποιος επιχειρεί να κόψει το ρεύμα, ενώ ομάδες τεχνικών θα αναλαμβάνουν την επανασύνδεση και την ευθύνη γι’ αυτήν.
Οπως ανέφερε η κα Σταυρούλα Ατσαλάκη, μέλος της Παγχανιώτικης Συνέλευσης Πολιτών και Φορέων, «σκοπός μας είναι η οργάνωση για να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει η Παγχανιώτικη Συνέλευση Πολιτών και Φορέων, δηλαδή η σύσταση σε ομάδες περιφρούρησης και η ενεργητική υποστήριξη σε όποιον πολίτη γίνει προσπάθεια να του κόψουν το ρεύμα».
Η ίδια χαρακτήρισε το «χαράτσι» αντισυνταγματικό, τονίζοντας ότι: «Το ρεύμα ως δημόσιο αγαθό είναι συνδεδεμένο με ζωτικά θέματα επιβίωσης, αξιοπρέπειας. Η ΔΕΗ δεν είναι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αρμόδια γι’ αυτό είναι η Εφορία. Στη ΔΕΗ πληρώνουμε μόνο τις υπηρεσίες που μας παρέχονται και δεν έχει κανείς δικαίωμα να εισπράττει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ οποιονδήποτε φόρο. Αυτό είναι εκβιαστικό. Εχει γίνει ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η απόφασή του εκκρεμεί»,
Σε ψήφισμά της η Παγχανιώτικη Συνέλευση Πολιτών και Φορέων επισημαίνει πως πρόκειται να προχωρήσει σε  ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ, το οποίο καθιστά όσους εμπλακούν στο κόψιμο ρεύματος υπεύθυνους έναντι οποιασδήποτε βλάβης -υλικής ή ανθρώπινης- προκληθεί εξαιτίας της διακοπής και επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Επίσης, οργανώνει ζωντανές παρεμβάσεις μέσα στις γειτονιές των Χανιών, σήμερα και αύριο με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου.
Ακόμη έχει προγραμματιστεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη διοίκηση της ΔΕΗ (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ.). Η επιστολή επιδίδεται με παράσταση διαμαρτυρίας και σε κάθε ιδιώτη εργολάβο για τον οποίο γίνεται γνωστό ότι αναλαμβάνει το παράνομο έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Τέλος, η Παγχανιώτικη Συνέλευση Πολιτών και Φορέων δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο (τρία τηλέφωνα: Cosmote, Vodafone, Wind) σε κάθε γειτονιά για περιστατικά διακοπής, παρενόχλησης ώστε να καταγγέλλονται στα αυτά τα τηλέφωνα. Για επικοινωνία και ενημέρωση: 6972287093 (Vodafone), 6986195310  (Cosmote).
Οι φορείς (αλφαβητικά) που συνυπογράφουν το ψήφισμα της Παγχανιώτικης Συνέλευσης ενάντια στα χαράτσια: Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, ΕΛΜΕ Ν. Χανίων, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων, ΕΠΑΜ Χανίων, Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια, Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, Παράταξη «Μαχόμενοι Μηχανικοί» του ΤΕΕ Δ.Κ., Πρωτοβουλία Πολιτών Κισάμου και Σελίνου, Πρωτοβουλία Πολιτών Σφακίων, Σπίθα Αποκορώνου, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Χανίων, Σύλλογος Εργαζόμενων Ατμ/Ηλ. Σταθμού Ξυλοκαμάρας, Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκής, Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου, Συνέλευση Κατοίκων Αμπεριάς, Συνέλευση Κατοίκων Βαρυπέτρου, Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας, Συνέλευση Κατοίκων Χαλέπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates