22/2/12

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 Παγκρήτιο μέτωπο για την υποστήριξη της δημόσιας Υγείας συγκροτούν τα Α'βάθμια σωματεία των Υγειονομικών Μονάδων της Κρήτης των οποίων εκπρώσωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν.Χανίων προκειμενου να συντονίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδωράκης, "ένα αγαθό όπως η δημόσια υγεία, επιχειρείται για μαι ακόμα φορά να συρρικνωθεί και να υποβαθμιστεί. Δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί αυτό, δε θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης που οι υπηρεσίες της θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένες και δωρεάν για όλους να εκχωρηθούνε στον ιδιωτικό τομέα. Και δε μιλάμε μόνο για τη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και για την πρόνοια, την Α'βάθμια φροντίδα Υγείας. Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες και το προηγουμενο διάστημα είναι σε εξέλιξη και θα ενταθούνε γιατί μέσα στο νέο μνημονιο η υγεία είναι αυτό που βλάπτεται περισσότερο από όλους. Καλούμε όμως παράλληλα και την κοινωνία όλης της Κρήτης να στηρίξει την προσπάθειά μας γιατί η δημόσια υγεία μας αφορά όλους. Ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και ακόμα κι αν ψηφιστούνε αυτά τα μέτρα να είστε σίγουροι ότι θα ανατραπούνε και θα παρθούνε πίσω. Αυτά τα μέτρα οδηγούνε σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους και την κοινωνία."
Αύριο έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates