6/4/12

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου, το αστυνομικό κράτος του μνημονίου και της ψευδο-κυβέρνησης, έδειξε το πιο αναίσχυντο πρόσωπό του, διακινδυνεύοντας την υγεία, ακόμα και τη ζωή των μαθητών που ήρθαν να παρελάσουν, όχι για να τιμήσουν τους «επισήμους», αλλά για να τιμήσουν τους εθνικούς μας αγώνες για ελευθερία.

Η εικόνα του σιδηρόφρακτου δρόμου που κάποτε ονομαζόταν «Οδός Δημοκρατίας», έδινε από νωρίς το πρωί στους χιλιάδες Χανιώτες το στίγμα μιας Αρχής που επιβάλλει τη θέλησή της με τη βία, αποκάλυπτε το αληθινό πρόσωπο μιας Κυβέρνησης που επεβλήθηκε παραβιάζοντας τη συνταγματική διαδικασία, και επιβεβαίωνε ότι εξελίσσεται η σταδιακή εγκαθίδρυση μιας νέας Χούντας.


Η εκτροπή της παρέλασης που είχε προ-αποφασιστεί από την αστυνομική αρχή και οι δεκάδες συλλήψεις ευηπόληπτων πολιτών των Χανίων που είχαν προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό «Προστασίας των Πολιτικών» μια μέρα νωρίτερα, αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που κατά κοινή παραδοχή δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων συνεργάστηκε με ακροδεξιά οργάνωση που κινείται στα όρια της παρανομίας, κατέδειξε στους πολίτες τις προθέσεις και το κλίμα τρομοκρατίας, βίας και νοθείας της λαϊκής βούλησης, κάτω από το οποίο οδηγείται η χώρα σε εκλογές.

Η προκλητική παρουσία των πολιτικών αρχών κάτω από την τέντα των επισήμων, δεν ήταν παρά μια πρόφαση για να δικαιολογηθει η εκτεταμένη χρήση βίας προς τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των «επισήμων», χωρίς να εμποδίζουν τη διεξαγωγή της παρέλασης. Δεν είναι δυνατόν, την ημέρα που ο Ελληνικός λαός γιορτάζει την κύρηξη της Επανάστασής του για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, η Κυβέρνηση να συζητά το ξεπούλημα των κυριότερων λιμανιών της χώρας σε Τουρκικές εταιρείες επενδυτών και οι εκπρόσωποί της να περιμένουν να «τιμηθούν» από την παρελαύνουσα νεολαία της οποίας το μέλλον έχει υποθηκευθεί.
Τα μικρής έκτασης επεισόδια που προκλήθηκαν από αγανακτισμένους πολίτες που απαιτούσαν η παρέλαση να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των «επισήμων», δεν δικαιολογούσαν, ούτε τη χρήση χημικών από την οποία επλήγησαν αθώοι πολίτες και ομάδες που παρέλαυναν εκείνη την ώρα, ούτε το γενικευμένο πογκρόμ συλλήψεων που ακολούθησε.                 
Η ηγεσία των αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά, προτίμησε να βάλει  σε κίνδυνο τα παιδιά και τους νέους που συμμετείχαν στην παρέλαση, για να μη χρειαστεί να αποχωρήσουν οι βουλευτές των Χανίων.

Η αρχική σύλληψη τριών πολιτών που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με χαλκευμένες κατηγορίες που έφταναν ακόμα και στην πρόσαψη κακουργηματικών πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι ύστερα από λίγες ώρες και η σύλληψη δεκάδων πολιτών που διαδήλωσαν αργότερα με αίτημα την απελευθέρωση των πρώτων, είχε σα στόχο την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού, του λαού που διαμαρτύρεται για την κατάλυση κάθε έννοιας Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, λαϊκής κυριαρχίας και τη φυσική εξόντωσή του με πείνα, εξαθλίωση και στέρηση της πρόσβασης σε δημόσιες παροχές υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Χανιώτικος λαός να μην πιστεύει την προπαγάνδα κάποιων ΜΜΕ και να μην τρομοκρατείται από την κλιμακούμενη ψυχολογική και σωματική βία, με την οποία επιχειρείται να νοθευτεί η βούλησή του ενόψη των εκλογών. Το αντιμνημονιακό κίνημα δεν είναι μόνο τα αγανακτισμένα πλήθη αλλά η σιωπηλή, συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που εκφράζεται μέσω της αλληλεγγύης σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Όταν έρθει η ώρα, αυτή η πλειοψηφία θα δώσει την απάντησή της.  
Καλείται η πλειοψηφία των ένστολων συμπολιτών μας που αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας και όχι εχθρό της, που εμφορούνται από τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας  και που πλήττονται εξίσου από τα μέτρα του μνημονίου, να μην ασκούν βία κατά των διαμαρτυρομένων πολιτών, να μη φοβηθούν τις συνέπειες και να περάσουν στη δίκαιη  πλευρά, αυτήν της προστασίας των πολιτών και της πατρίδας για την οποία ορκίστηκαν και να αγωνιστούν μαζί μας για μια Ελλάδα, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται γιατί  θα είναι δίκαιοι και οι πολίτες θα είναι όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Γιώργος Γυπάκης

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

    View My Stats

    Twitter Updates