14/5/12

Σε Εταιρείες περνάει σταδιακά ο έλεγχος των νερών της Κρήτης

Προς...συνολικό ξεπούλημα των νερών της Κρήτης προχωράει η Περιφέρεια προσπαθώντας να προλάβει την ακύρωση του μνημονίου, που μπάζει από πόρτες και παράθυρα εταιρείες σε όλα τα διαχειριστικά επίπεδα, στην Κρήτη. Με πρόσχημα μια ψευδεπίγραφη περιβαλλοντική πολιτική - που έχει σχεδιαστεί μόνο για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και όχι των κατοίκων του νησιού, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας ετοιμάζεται να εγκρίνει την ερχόμενη Πέμπτη τις περιβαλλοντικές μελέτες για το Αιολικό – αντλητικό – υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 90,1 MW αιολικά και 100 MW υδροηλεκτρικό – αντλητικό» της εταιρείας «ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. σε διάφορες θέσεις σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά. Σημειώνεται πώς το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ καλεί τα μέλη του από όλη την Κρήτη να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση της Επιτροπής προκειμένου να αποτρέψουν την έγκριση των μελετών.
Δείτε εδώ, ντοκυμανταίρ του ΕΞΑΝΤΑ για το πώς ιδιωτικοποιείται το αγαθό του νερού στη Χιλή, για να καταλάβετε τί πρόκειται να συμβεί και στην Ελλάδα, αν τους αφήσουμε.

Εξάλλου, ένα από τα θέματα που θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης είναι και η ανανέωση των Περιβαλλοντικών Ορων της ΛΑ.ΧΩΡ στο Χορδάκι, προσπαθώντας να περάσει από  το παράθυρο για άλλη μια φορά τη συνέχιση  της καταστροφής του ορεινού όγκου του Ακρωτηρίου από μια εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Χανίων - και η οποία δεν αποδίδει πια ανταποδοτικά ωφέλη στους κατοίκους της περιοχής.


Αναλυτικά τα θέματα της Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, που θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου, με τα παρακάτω θέματα:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

Β. Έκφραση άποψης επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3010/2002, της Κ.Υ.Α. με αριθμ. Η.Π. 37111/2003), για τα παρακάτω έργα:

1. «Αιολικό – αντλητικό – υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 90,1 MW αιολικά και 100 MW υδροηλεκτρικό – αντλητικό» της εταιρείας «ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», στις θέσεις:
α) «Κουτράλια – Άνω Λιμνιά», Δήμων Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, Π.Ε. Ηρακλείου και Π.Ε. Λασιθίου (Υδροηλεκτρικό - Αντλητικό Σύστημα 100 MW).
β) «Πλακάκια», Δήμου Πλατανιά, Π.Ε. Χανίων (Αιολικό Πάρκο ισχύος 11,9MW).
γ) «Σπίνα», Δήμων Πλατανιά και Κανδάνου - Σελίνου, Π.Ε. Χανίων (Αιολικό Πάρκο ισχύος 28,9MW).
δ) «Λαμπίνη», Δήμου Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου (Αιολικό Πάρκο ισχύος 9,35MW)
ε) «Καλή Συκιά», Δήμου Αγίου Βασιλείου Π.Ε. Ρεθύμνου (Αιολικό Πάρκο ισχύος 39,95MW) σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 196589/02-03-2012  έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Γεν. Δ/νση Περιβάλλοντος - ΕΥΠΕ - Τμήμα Β΄.

2. «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στην περιοχή Πανόρμου Ν. Ρεθύμνης», με   εργοδότη την εταιρεία «Αφοι Τρούλη ΑΕΞΤΕ»,  σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 828/3- 4-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού

3. «Λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «ΑΝΕΜΟΣΠΗΛΙΑ», Δ.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ,  Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, Π.Ε. Ηρακλείου, του Δήμου  Αρχανών - Αστερουσίων», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1193/04-04-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

4. «Συγκρότημα Διαλογής, Μηχανικής Κοπής & Θραύσης Μεταλλικών Απορριμμάτων και Διαλυτήριο Αυτοκινήτων», στη θέση «Εσταυρωμένος», Κοινότητας Μεσοχωριού, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, Π.Ε. Ηρακλείου, ιδιοκτησίας κ. Γοραντωνάκη Γεωργίου», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 878/10-04-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

5. «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Αγίου Μύρωνα και Πυργούς του Δήμου Ηρακλείου» στο Ν. Ηρακλείου,  σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1148/29-3-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

6. «Μετεγκατάσταση, εκσυγχρονισμός και επέκταση υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας νερού (αφαλάτωσης)», ιδιοκτησίας «ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗΣ Α.Ε», στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού, Δήμου Ηρακλείου, Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 787/23-4-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

7. «Ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων του λατομείου αδρανών υλικών στη θέση «Καψαλάκια Λαγγός» της λατομικής περιοχής Χορδακίου, Δ. Χανίων» της εταιρείας   «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΧΟΡΔΑΚΙΟΥ Α.Ε.», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 4132/13-3-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

8.    «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επέκταση σε νέες περιοχές της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων ευρύτερης περιοχής Λιμένα Χερσονήσου» Ν. Ηρακλείου, ως τροποποίηση της εγκεκριμένης Μ.Π.Ε. του έργου (αρ. πρωτ. 178/13-2-2008 Απόφαση Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης), σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 897/19-4-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates