15/5/12

Δηλώνουν το φαράγγι της Σαμαριάς για να παίρνουν επιδοτήσεις

Το φαράγγι της Σαμαριάς…είναι στην επικαιρότητα όχι για τις ομορφιές του αλλά για σκάνδαλο αγροτών και επιδοτήσεων!
Το θέμα απασχολεί την τοπική ηγεσία αλλά την δικαιοσύνη.
Η αρμόδια υπηρεσία δασών έχει κάνει έρευνα και έχει στα χέρια της τα ονόματα εκείνων που είναι εμπλεκόμενοι στην απάτη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr, το ωραιότερο φαράγγι της Ευρώπης, ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός (από το 1962 με βασιλικό Διάταγμα) της χώρας- των Λευκών Ορέων- έχει σχεδόν κατά 80% δηλωθεί ώστε να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία.
Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν όλοι οι δικαιούχοι που δήλωναν το φαράγγι αλλά κι άλλες εκτάσεις και τώρα ένας πλήρης φάκελος εστάλη στον Εισαγγελέα που θα ασκήσει ποινικές διώξεις, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ! Τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας, της τιμωρίας και προφανώς της βαριάς ‘καμπάνας’ από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα…
Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμος των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά!
«Είναι Κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεια και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα» τόνισε  ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες.

Εκτός από Δηλωμένο, είναι και Πουλημένο, το φαράγγι!

Πάντως με την ευκαιρία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορέων που είναι κρατική περιουσία,  αν και απολύτως προστατευμένος, έχει αρχίσει να γεμίζει με Ανεμογεννήτριες, οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν το απείρου κάλλους τοπίο, αλλά δεσμεύουν και διαχειριστικά την περιοχή. Δυστυχώς η ευαισθησία του κ. Καρούντζου περιορίζεται στις απάτες των ντόπιων, ενώ για το ξεπούλημα των λευκών ορέων στις πολυεθνικές, κάνει την πάπια. Οπως σχολιάζει ο υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και Δημοτικός Σύμβουλος Αποκορώνου Παντελής Καπαρουδάκης "αν είναι σκάνδαλο το ότι κάποιοι δηλώνουν ως βοσκότοπο το φαράγγι της Σαμαριάς, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και και φωτοβολταικών από το γερμανικό πρόγραμμα Hellios στις βουνοκορφές του φαραγγιού, τί είναι;"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates