17/5/12

Ανόητος ο Σαμαράς κατά τον Γιούνγκερ

"Ανόητος" ο Σαμαράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιούνγκερ. Ο Προεδρος χαρακτήρισε ανοησίες τα περί εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ, εξεφτελίζοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. που έθεσε ως κεντρικό διακύβευμα των εκλογών αυτών την έξοδο από το ευρώ.
Συγκεκριμένα ο κ.Σαμαράς δήλωσε σχετικά με την προκήρυξη των επαναληπτικών εκλογών ότι "ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα με αλλαγές που να γίνονται [...] ή από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ, της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης."
Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ,  αντίθετα, δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση για μικρές τροποποιήσεις του Μνημονίου μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στους εταίρους που εκβιάζουν την Ελλάδα με δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα «ανοησίες, είναι προπαγάνδα»!.


 «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα και να πληγώνει τους Ελληνες δίνοντας μαθήματα και απειλώντας με έξοδο από το ευρώ σε καθημερινή βάση», ανέφερε. «Τα 17 κράτη- μέλη της ευρωζώνης είναι συνιδιοκτήτες του ευρώ και προσωπικά δεν σκέφθηκα ούτε λεπτό ότι μπορεί κάποιος να φύγει.Δεν μου αρέσει ο τρόπος που μεταχειρίζονται την Ελλάδα καθημερινά».
 Ομως ο κ. Γιούνγκερ άδειασε ακόμα και τα επιχειρήματα των Βενιζέλου και Σαμαρά κατά την αποτυχημένη προσπάθεια σύστασης "οικουμενικής κυβέρνησης" η οποία υποτίθεται θα "διαπραγματευόταν" το μνημόνιο: " Όσον αφορά ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, είπε ότι πρώτος στόχος είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση και μετά θα συζητηθεί το θέμα, διευκρινίζοντας ότι οι τροποποιήσεις του Μνημονίου δεν θα είναι μεγάλες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates