20/5/12

Καρούντζος κατά Σφακίων

Ο Δήμος Σφακίων ανοίγοντας νέους αυτοδιοικητικούς δρόμους σε μια περίοδο σκληρής μονόπλευρης λιτότητας δημιούργησε δομές έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας των Σφακίων (φροντιστηριακά μαθήματα, μαθήματα υπολογιστών, φοιτητικές υποτροφίες κ.ά.). Κατά ένα μεγάλο μέρος αξιοποιώντας χρήματα του κληροδοτήματος Ξενουδάκη, όπως ήταν το γράμμα και το πνεύμα του κληροδότη. Κοντά στην πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται σύσσωμη η κοινωνία των Σφακίων.
Πρόσφατα από τα δημοσιεύματα του τύπου μάθαμε ότι οι δραστηριότητες αυτές κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα εξ αιτίας της αρνητικής θέσης της επιτροπής κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την έγκριση του προϋπολογισμού που κατέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων και η Οικονομική του επιτροπή, οι οποίοι είναι και οι διαχειριστές του κληροδοτήματος.
Μας κάνει εντύπωση πως μια διορισμένη επιτροπή αξιοποιώντας οποιεσδήποτε γραφειοκρατικές διαδικασίες ή τηρώντας όχι το πνεύμα αλλά το γράμμα του νόμου μπορεί σε καιρούς άγριας λιτότητας να στρέφεται ενάντια στις επιθυμίες μιας ολόκληρης ακριτικής επαρχίας, όπως είναι τα Σφακιά.
Ο κ. Καρούντζος, ο οποίος σε άλλα θέματα παρεμβαίνει και μεθοδεύει αποφάσεις επιλεκτικά και αντίθετα με τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, αυτή τη φορά ας κάνει το καθήκον του απέναντι στην τοπική κοινωνία των Σφακίων, πολύ δε περισσότερο όταν γνωρίζει ότι σε καιρούς χαλεπούς όπως οι σημερινοί, τα κληροδοτήματα, όπως και πολλά άλλα π.χ. αποθεματικά ταμείων που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος κινδυνεύουν να "κουρευτούν" και μάλιστα χωρίς τη θέλησή τους.


Το Γραφείο Τύπου
της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων
του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates