18/5/12

Δίνουν το λιμάνι του Ρεθύμνου στους Τούρκους, οι μνημονιακοί προδότες!

Πηγές olympia.gr - defence.net
Δεύτερο λιμάνι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη επιθυμούν να αποκτήσουν Τούρκοι επενδυτές μετά την μίσθωση για 40 χρόνια του τουριστικού λιμανιού της Μυτιλήνης.
Πιο αναλυτικά το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια εξέφρασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος του τμήματος Τροφίμων Τουρισμού και Λιανεμπορίου του Ομίλου Koç Holding, İbrahim Tamer Haşimoğlu. 
Για την ιστορία ο όμιλος Koc αυτή την περίοδο ναυπηγεί στα ιδιόκτητα ναυπηγεία του RMK Marine τέσσερις κορβέτες κλάσης Sirio για την τουρκική Ακτοφυλακή τις οποίες η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο για την προώθηση των θέσεων της στην διεκδίκηση των αποστολών Έρευνας και Διάσωσης. 
Επιπλέον η εταιρεία OTOKAR μέλος του ομίλου Koc αναπτύσσει την περίοδο αυτή το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ο κύριος αντίπαλος των ελληνικών Leopard 2HELL. 
Όπως φαίνεται η Κρήτη μαζί με τα νησιά του Αν Αιγαίου και την Θράκη αποτελούν τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τουρκικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα αφού από όσο γνωρίζουμε καμία τουρκική εταιρεία δεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην… Καρδίτσα.
Tο επιλεκτικό ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για τις ακριτικές  περιοχές αυτές και την Κρήτη έχει παρελθόν αφού σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι επιχειρηματίες είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα
της Κρήτης μέσον εταιριών holding. Και για να μην πιστεύουν μερικοί ότι δεν υπάρχει στρατηγικό προσανατολισμός υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά Κρήτης.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν ενδιαφερθεί για την ανάληψη της διαχείρισης των λιμανιών στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εκμισθώσεων αυτών των υποδομών. Με απλά λόγια οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε αδύναμη θέση και ότι μπορούν με τα χρήματα τους να εξαγοράσουν την συγκατάθεση της ελληνική πολιτικής ελίτ για την πραγματοποίηση επενδύσεων με γεωστρατηγικό
κυρίως προσανατολισμό που ακολουθεί το σκεπτικό της ήρεμης δύναμη του Τούρκου ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των υποδομών των χωρών στις οποίες η Τουρκία έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα. 

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επενδύσεις εντοπίζονται στην Μυτιλήνη με το τουριστικό λιμάνι, τις τράπεζες ZIRAAT στην Αθήνα στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στην Ρόδο και ορισμένες εταιρείες ρούχων και επίπλων. Με το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας να είναι σαν την κινούμενη άμμο διερωτάται κανείς οι κυβερνώντες της χώρας που θα εκλεχτούν στις επόμενες εκλογές πως θα αντιδράσουν στην εξελισσόμενη τουρκική οικονομική εισβολή. 
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Όπως επισημαίνεται από στρατιωτικούς κύκλους, η κίνηση ενοικίασης του λιμανιού της Λέσβου είναι εις βάρος της ασφάλειας της Λέσβου αλλά και της άμυνας των νησιών του Αν. Αιγαίου αφού νότια της Λέσβου βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca.
Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης.
Ο Π. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια.
Όπως δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΠΡΟΤΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΤΕ ΗΤΕ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΛΗΡΩΝΕ ΜΙΖΕΣ, ΟΠΟΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ . ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΦΠΒΑΣΤΕ-ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates