28/5/12

Να υπερασπιστούμε το Σύνταγμά μας, με κάθε τρόπο

Ξανάρχονται!
Του Γιώργη Γυπάκη, Δημοσιογράφου
Aυτοί που επιδιώκουν την πόλωση, επιθυμούν πραξικοπήματα κι εμφύλιους πολέμους. Θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσει η μειοψηφία τους. Αν σήμερα τρομοκρατούν το λαό με τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να του αλλάξουν γνώμη, αύριο, αν κάνουν κυβέρνηση, θα τον τρομοκρατούν με την ένοπλη βία.
Δεν έχουν πια, ούτε αιδώ, ούτε ενδοιασμούς, εκείνοι που κατέστρεψαν τη χώρα. Εμφανίζονται ξανά και ξανά στο πολιτικό προσκήνιο επιχειρώντας να ακυρώσουν τη βούλησή μας. Το αισχρό μέτωπο της δεξιάς φτάνει να συνεργαστεί  με την ακροδεξιά και την αποτυχημένη και ύποπτη κόρη Μητσοτάκη στερώντας κάθε λαϊκό έρεισμα, γελοιοποιώντας κάθε έννοια πολιτικού ήθους, προκειμένου να μη χάσει (οριστικά αυτή τη φορά) την εξουσία της και επισείει ακόμα και τον... ξεχασμένο από την εποχή του ψυχρού πολέμου "κομμουνιστικό κίνδυνο" για να στρέψει τον κόσμο μακριά από το βδέλυγμα του...Τσίπρα!
Μετά την κατάλυση των βασικότερων άρθρων του Συντάγματος, ακόμα και του συνόλου των άρθρων της χάρτας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το μόνο που τους μένει, είναι να επιβάλλουν τα μνημόνια και τα μέτρα τους με πραξικοπηματικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαίο το απειλητικό ύφος της Λαγκάρντ -μόνο που δε μας τόπε ξεκάθαρα πώς "ο στόχος μας είναι να σας κάνουμε νιγηρία" - ούτε οι χωρίς καμία ηθική νομιμοποίηση και κατα παράβαση όλων των διεθνών νόμων παρεμβάσεις των ξένων  παραγόντων στα προεκλογικά πράγματα.
Αυτό που διακυβεύεται φυσικά, δεν είναι το είδος του νομίσματος με το οποίο θα συνεχίσει η καπιταλιστική διεθνής το καταστροφικό έργο της, αλλά το αν θα το συνεχίσει σε μια χώρα ακατοίκητη, σε μία χώρα αποχαυνωμένων γουρουνιών, ή αν θα χρειαστεί να το επιβάλλει με άλλον τρόπο.Η γενοκτονία των Ελλήνων είναι προ των πυλών, έρχεται με ταχείς ρυθμούς την επομένη των εκλογών, αν υποκύψουμε στις πιέσεις της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Η κατοχή θα μοιάζει με ενδιαφέρον παραμύθι μπροστά στην ισοπέδωση που ακολουθεί. Και φυσικά, το κύριο όπλο θα είναι το geuro, δηλαδή το νόμισμα που θα εφευρεθεί ειδικά για τη μετατροπή της Ελλάδας σε οικονομικό προτεκτοράτο. Τα "τρία παιδιά ανα θρανίο" που περιέγραψε η μαύρη σκύλα του ΔΝΤ, θα είναι μέσα στο 2013, μια πραγματικότητα. Οι τακτικοί θάνατοι ηλικιωμένων λόγω πείνας και έλλειψης βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι συνεχιζόμενες αυτοκτονίες στην παραγωγικότερη γενιά 40-50άρηδων θα είναι ρουτίνα, η εξάπλωση των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας, των μεταδοτικών ασθενειών, η αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, η γιγάντωση της εργασιακής εκμετάλευσης, ο εκτροχιασμός κάθε είδους κρατικής καταστολής, είναι εικόνες μιας κόλασης, όχι και τόσο μακρινής πια.


Το μόνο που μας μένει είναι να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τα δικαιώματά μας, με κάθε τρόπο.

Φυσικά και η μόνη λύση -αρχική λύση- για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, με τη χάραξη παράλληλων εθνικών πολιτικών προστασίας της οικονομίας και του υγιούς ανταγωνισμού, ανασυγκρότησης του κράτους αλλά και της κοινωνίας. Με κρατικοποίηση των τραπεζών. Με επανεθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων. Με θέσπιση νέων  όρων λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Με εξασφαλισμένη την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, με την εξασφαλιση των βασικότερων αγαθών επιβίωσης - φτηνή ενέργεια, νερό και διατροφική επάρκεια, να προέχουν, μέσα σε δύο με τρία χρόνια, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς και τις δυσκολίες, η Ελλάδα μας, θα επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates