17/11/15

Πανευρωπαϊκή Τζιχάντ ενάντια στη λιτότητα

Δε θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη περίοδο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντάρτικου ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια. Τώρα, που οι Ευρωπαίοι έχουν να αντιμετωπίσουν εξωτερικό εχθρό την ώρα που πιέζονται από την προσφυγική κρίση, είναι η ώρα να πιεστούν κι από τους λαούς. 
Δε θάθελαν οι ηγέτες ένα μέτωπο αποσταθεροποίησης στα πόδια τους τώρα που ετοιμάζονται για πόλεμο και μιλούν για αλληλλεγγύη. 
Είναι η ώρα, για τους λαούς να επαναστατήσουν. 
Μια άλλη "τζιχάντ" κατά του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης από τους καταπιεσμένους και θυμωμένους ευρωπαίους - είναι η ώρα!
Ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να δούμε το φασιστικό κτήνος να κυριαρχεί πανευρωπαϊκά - με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας και τη διαχείριση του προσφυγικού, μια γενικευμένη εξέγερση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης, ως ανάχωμα στον πόλεμο, ως μήτρα νέων αναδιατάξεων στον πολιτικό και κοινωνικό χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου.
Ακόμα σε εθνικό επίπεδο, γεννάται το επιχείρημα: αυτοί που προσπαθούν με κάθε μέσο εδώ και 5 χρόνια να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, δεν μπορούν να ζητούν τη στήριξή τους για να υπερασπιστούν το δικό τους τρόπο ζωής. Πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους. 
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμπλακεί ούτε πρέπει να στηρίξει κανέναν, χωρίς την αποδέσμευσή της από τη λιτότητα και το χρέος. Οσο συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς αποικιοκρατίας η χώρα μας, όποιος τη σύρει στον πολεμο του Ολάντ θα έχει διαπράξει άλλη μια εθνική προδοσία, μέσα στις τόσες, των τελευταίων πέντε χρόνων. 
Εχει το σθένος ο "μικρός" να πάρει το πάνω χέρι; Και καλά. Το σθένος μπορεί να το έχει. Αμφιβάλλω όμως πια μ'αυτή τη συμμορία δίπλα του, αν έχει την πρόθεση.

Γ. Γυπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates