30/6/12

Το σίγουρο είναι, πως δεν θα πλήξουμε...

Του Νίκου Μουντάκη
Με προεκλογικές αναμετρήσεις, συμβιβασμούς, παρασκηνιακές συμφωνίες και ατελείωτο κομματικό πάρε-δώσε προέκυψε  τελικά η κυβέρνηση  Σαμαρά. Από την αρχή πάντως φάνηκε ότι με αυτή την κυβέρνηση μπορεί να μην λυθούν είναι όμως βέβαιο ότι δε θα πλήξουμε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ήδη μας έχει προσφέρει τόσες μεγάλες συγκινήσεις, σε τόσες λίγες μέρες! Και χωρίς μάλιστα στην ουσία να έχει κυβερνήσει... 
Ακόμα, χωρίς να έχει προβεί στις προγραμματικές της δηλώσεις και χωρίς να έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης!
Η ασθένεια του πρωθυπουργού, η μετάβαση Παπούλια στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής, η    παραίτηση  Ράπανου είναι πράγματα πρωτόγνωρα για μια κυβέρνηση που δεν έχει καν ξεκινήσει τη δουλειά της. Απίθανο γεγονός και η περίπτωση Βερνίκου που δείχνει προχειρότητα στην επιλογή προσώπων και στελεχών. Αν ο Σαμαράς δεν επανέλθει γρήγορα και 100% στα καθήκοντά του, είναι λίγα τα ψωμιά της κυβέρνησής του. Κι αυτό γιατί περιστοιχίζεται από εντελώς αδύναμο επιτελείο και συγκυβερνά με άκρως προβληματικούς συνεταίρους.
 Με μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο, ένας απλός πολίτης θα μπορούσε να  κόψει από την κυβέρνηση τον  Βερνίκο. Ένας από το επιτελείο Σαμαρά δε βρέθηκε να κάνει αυτήν την έρευνα; Ή πίστεψαν τις ''εγγυήσεις'' του ''φερέγγυου'' Βενιζέλoυ; Χρειάστηκε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την off shore του Βερνίκου για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να   δει την παρανομία. 
Αν η κυβέρνηση ξεκινά με τέτοια «ατυχήματα» και έλλειψη συνεννόησης, τι θα γίνει άραγε όταν μπουν στα βαθιά των  προβλημάτων και χρειάζονται γρήγορες και τολμηρές     αποφάσεις με πλήρη συντονισμό της κυβερνητικής ομάδας; Με τρείς πολιτικούς προϊστάμενους που είναι φυσικό να μην συμπλέουν, πώς να λειτουργήσουν ομαλά οι υπουργοί και η κρατική μηχανή, πως οι πολίτες να αισθανθούν ότι η προσπάθεια είναι κοινή και θα έχει αποτέλεσμα;
Ελπίζουμε, για το καλό της χώρας, να μην δούμε σύντομα διαλυτικά   φαινόμενα και κάθε κόμμα να μην σηκώνει τη δική του παντιέρα. Είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σ αυτή τη δύσκολη στιγμή  της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates