30/6/12

ΔΗΜ.ΑΡ. : Αυτοκτονία ή ακραίος σοσιαλδημοκρατικός οπορτουνισμός;

Τις τελευταίες μέρες ακούγεται από αρκετούς ανθρώπους της Αριστεράς η εκτίμηση πως ο Κουβέλης -τώρα που μπήκε στη συγκυβέρνηση της συμφοράς- θα συνθλιβεί από το βάρος των δεινών που θα προκαλέσει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό. Πως μετά την πτώση της συγκυβέρνησης θα βγει τόσο βαριά τραυματισμένη η ΔΗΜ.ΑΡ. που ουσιαστικά θα διαλυθεί.
Μια άποψη δηλαδή που προσδίδει στον Κουβέλη αυτοκτονικά χαρακτηριστικά και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ούτε λογική ούτε πολιτικά βάσιμη.

Αντίθετα, πιστεύω πως ο κ. Κουβέλης εφαρμόζει το ιδανικό πολιτικό μάρκετινγκ. Πουλάει σε ένα συγκεκριμένο target-group το συνηθισμένο σε αυτό προϊόν, αλλά με νέο περιτύλιγμα.
Ο Κουβέλης ξέρει πολύ καλά πως κατά βάση δεν απευθύνεται στον κόσμο της κοινωνικής Αριστεράς (σε αυτούς που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση και αναζητούν λύση υπέρ της κοινωνίας της εργασίας συμπιέζοντας τον πολιτικό και οικονομικό ρόλο του μεγάλου κεφαλαίου), αλλά σε ένα συμπαγές τμήμα του ελληνικού λαού, που επιμένει παρ' όλ' αυτά να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, που επιμένει να βγάζει πρώτο βουλευτή του τον καταστροφέα Λοβέρδο, που επιμένει να στηρίζει ένα κόμμα την στιγμή που κατά κανόνα ντρέπεται να πει δημοσίως τι ψηφίζει (ας ψάξει να βρει κάποιος έναν που να λέει πως ψήφισε ΠΑΣΟΚ- κι όμως είναι ο ένας στους οκτώ πολίτες!).
Αυτή είναι η «πελατεία» του μαγαζιού του κ. Κουβέλη και ας αφήσουν τις βολικές ανοησίες που πετούν οι φτηνοί προπαγανδιστές πως δήθεν «το βαθύ ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ». Το βαθύ κυβερνο-παθές ΠΑΣΟΚ, αυτοί που με τον άλφα ή βήτα τρόπο «μαζί τα έφαγαν», στις εκλογές ή ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή έκαναν μια ξεκαρφωματική στάση αναμονής στη ΔΗΜ.ΑΡ.
Πολύ έξυπνα λοιπόν -αλλά τόσο καραμπινάτα- ο κ. Κουβέλης επέλεξε την απλή και συγκεκριμένη συνταγή:

Κάντο όπως το ΠΑΣΟΚ!

- Στις 7 Μαΐου επέλεξε την ίδια στάση με το ΠΑΣΟΚ (δεν μπαίνω στην κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ).
- Κατηγόρησε, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.
- Έκανε μονομέτωπο αγώνα στην προεκλογική περίοδο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έκανε και το ΠΑΣΟΚ
- Μπήκε στην κυβέρνηση Σαμαρά με τους ίδιους ακριβώς όρους που επέλεξε και το ΠΑΣΟΚ (στήριξη χωρίς τη συμμετοχή πολιτικού προσωπικού).
Με δεδομένο επίσης πως το ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά (και λόγω χρεών!) θα μπει σε διαδικασία επανίδρυσης ή ακόμα πιθανότερο (πάλι λόγω χρεών) σε αλλαγή ονόματος, συμβόλου (και ΑΦΜ...), ο πονηρός Κουβέλης έχει ήδη ανοίξει το δικό του κυβερνητικό μαγαζάκι παραδίπλα, έτοιμο να υποδεχθεί τους συγκεκριμένους πελάτες.
Αυτό που παραμένει να δούμε ακόμα -σε κορύφωση αυτής της πορείας- είναι και την αλλαγή τίτλου του κόμματος σε νεο-δημοκρατική Αριστερά!

Δημήτρης Βουζουναράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates