11/6/12

To Ε.ΠΑ.Μ. στις επερχόμενες εκλογές

Τον Μάη του 2011, πριν ένα χρόνο περίπου, ο ελληνικός λαός, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, βγήκε αγανακτισμένος και απηυδισμένος στις πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας έχοντας κάποια πολύ συγκεκριμένα αιτήματα. Αυτά ξεκινούσαν από την τιμωρία των πρωταίτιων της μεταπολιτευτικής ζούγκλας, την οποία δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, που εδραιώνοντας την διαπλοκή απορύθμισαν τον δημοσιονομικό τομέα, τις κοινωνικές δομές και ευρύτερα την οικονομία, αφήνοντας τους πολίτες και την χώρα έρμαια στα χέρια των τοκογλύφων και των σφετεριστών.


Βγήκαμε στους δρόμους ζητώντας τήρηση του Συντάγματος, απόδοση ευθυνών, λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με σκοπό τον απεγκλωβισμό της από το δεσμωτήριο του Ευρώ. Και μέσα στην αιματοβαμμένη αυτήν ιστορία των πλατειών, το ΕΠΑΜ συστάθηκε από τον ελληνικό λαό. Τα μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου είμαστε απλοί πολίτες που εργαζόμαστε για την ενότητα και μακριά και ενάντια, από κομματικούς η άλλους υπόγειους μηχανισμούς ή μεμονωμένες σκοπιμότητες που έχουν στόχο τον κατακερματισμό του λαϊκού αγώνα. Μακριά και ενάντια από ιδεολογικά, ρατσιστικά, ταξικά η άλλα κριτήρια δημοσκοπικού χαρακτήρα, γιατί ο αγώνας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός διορισμένου ηγέτη, ή κόμματος, είναι δικαίωμα όλων όσων εργάζονται με ανιδιοτέλεια, και με ρίσκο και θάρρος βάζουν μπροστά τον εαυτό τους.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του Μετώπου, είμαστε περήφανοι που από την μια ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες μας μέσα στην κοινωνία και από την άλλη οι πολιτικές θέσεις του ΕΠΑΜ σαν πολιτικού φορέα και ειδικά του οικονομολόγου και στελέχους του, Δημήτρη Καζάκη, αποκτούν καθημερινά ολοένα και περισσότερους φίλους. Ιδιαίτερα το ΕΠΑΜ Χανίων με την αδιάλειπτη συμμετοχή του στις πορείες και τις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις ενάντια στα ανήθικα και απάνθρωπα Χαράτσια και με τη συμμετοχή του σε κάθε συλλογική διαδικασία της πόλης, στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τους ενεργούς πολίτες που μάχονται για την αποτίναξη του ζυγού των Μονοπωλίων.

Για να επιτευχθούν όμως αυτοί οι προαναφερθέντες στόχοι, από την πρώτη κιόλας στιγμή το ΕΠΑΜ είχε καταστήσει σαφές, ότι θα χρειαστούν εργαλεία όπως είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και ειδικά της Τράπεζας της Ελλάδας και η αποδέσμευση της παραγωγικής πορείας του κράτους από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτά αποτελούν για τους «δανειστές» του ΔΝΤ και του Δ΄ Ράιχ κόκκινες γραμμές, όπου στην περίπτωση που διανοηθούμε να τις εφαρμόσουμε απειλούν να μας κόψουν την χρηματοδότηση των τραπεζών και όχι μόνο...

Όμως η ιστορία έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε στο τέρμα. Θα πρέπει δυστυχώς να περάσουμε μέσα από το «σχολείο» των «σωτήριων βασάνων», μέχρι να καταλάβει ο ελληνικός λαός το αληθινό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εργαλείου υποδούλωσης των λαών, του Ευρώ. Σήμερα, φίλοι και συναγωνιστές, διακυβεύεται και κάτι πέραν της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που θα διαμορφωθεί στη χώρα. Είναι το μέγιστο όλων, είναι η Ελευθερία του Έθνους μας, που εξαίσια ύμνησε ο Δ. Σολωμός και πάλεψαν για αυτήν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, από τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη μέχρι τον Άρη Βελουχιώτη και τον Αλέκο Παναγούλη. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Πρέπει να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε αυτούς που βάλλονται πρώτοι από την κρίση. Ενάντια σε κάθε χειραγώγηση και εμπάθεια που τελικά αφοπλίζει, εξουδετερώνει και διαστρεβλώνει τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλους του Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να πλαισιώσουν τις προσπάθειες του Μετώπου για πιο αποτελεσματική παροχή βοήθειας προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας, καθώς και για μεγαλύτερη κατανόηση των θέσεών του, θέσεις, που «προεξάρχοντος» του εθνικού νομίσματος, αποτελούν κατά τις θέσεις μας, το «κλειδί» στην έξοδο από την κρίση. Όλοι μαζί, πέρα από τις περιχαρακώσεις και τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος είμαστε εδώ για τη δημιουργία μιας νέας εποχής, πολιτισμού, κοινωνικής ανάπτυξης και προόδου στη χώρα μας.

Τα γραφεία του ΕΠΑΜ βρίσκονται στην Πλατεία Χορτατσών 29, στην δυτική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6937 651186. Υπενθυμίζεται, και παράλληλα καλείστε, κάθε Τετάρτη απόγευμα στα Γραφεία μας όπου πραγματοποιείται είτε κάποια προβολή ταινίας, είτε κάποια συζήτηση για κάποιο τρέχον κοινωνικό ή πολιτικό θέμα.


Ηλίας Κοπανάκης, Μέλος Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Μετώπου
Ελένη Αποστολάκη, Συντονίστρια του Πυρήνα Χανίων του Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates