25/7/12

Επιτυχές το πρώτο τουρνουά κεραμειανής μπιλότας!

Πηγή: http://my-pillow-book.blogspot.gr
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, η ζωή κυλά με ευθυμία: οι πρωταθλητές της κεραμειανής μπιλότας ομαδόν και κοπαδοειδώς προοδεύουν. Ο χαρωπός εποπτεύον αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα θέματα της πρωτογενούς μας παραγωγής, αφού απέτυχε παταγωδώς στην περσινή του προσπάθεια να συγκεράσει τα συμφέροντα των πατρώνων του αρχηγού με τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών σε όρους συμβολαιακής γεωργίας, βρήκε γι’ αυτό το καλοκαίρι νέο πεδίο δόξης λαμπρό, εποπτεύοντας με καμάρι το τουρνουά της μπιλότας των ορεσίβιων ψηφοφόρων του. Φωτογενής και απαστρἀπτων ο κ. αντιδήμαρχος όσο κι οι κουμαρτζήδες πρωταθλητές. Οι κάμερες από τα τοπικά κανάλια της ελληνικής τηλεδημοκρατίας, κατά πόδας... Επόμενη στάση στον δυναμικό σχεδιασμό, η γιορτή του λουκουμά, προς τιμήν του αρχηγού της συμμορίας κι οσονούπω, τέλη του Αυγούστου, ακολουθεί η γιορτή της φανουρόπιτας.
Ὀλοι μαζί θα δεηθούμε του Άγιου Φανουρίου να μας φανερώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια που έχει χαθεί στους διαδρόμους του όγδοου ορὀφου του μεγάρου της Τράπεζας  της Ελλάδας. Εκεί είναι θρονιασμένοι, λέει, οι ράφτες της Τρόικας εξωτερικού και παίρνουν τα μέτρα για το καινούριο φθινοπωρινό κουστούμι.
Οι ξένοι αργυραμοιβοί κι οι  ντόπιοι συνεργάτες τους γίνονται, εν τω μεταξύ, πλουσιότεροι. Δυο δεκάρες το ευρώπουλο.
Οι αυτόχθονες γηγενείς -μαζί που και που και κανένας μετανάστης- όταν δεν πηδάνε από τις ταράτσες, κρεμιούνται από κανένα δένδρο, απ’ αυτά που γλίτωσαν στις πυρκαγιές. Οι πιο στωικοί ιθαγενείς χαλικούτηδες, κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα υποσχέσεις από την Τρόικα εσωτερικού για αναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση, απαγκίστρωση κι άλλες γυαλιστερές χάντρες και σπασμένα καθρεφτάκια που θα φέρουν, λένε οι προληπτικοί κινδυνολόγοι, εφτά χρόνια γρουσουζιάς.
Η Βουλή συνεδριάζει νυχθημερόν για να παράξει το απαιτούμενο από τους πάτρωνες και δανειστές της, "έργο", λίπασμα στη φαιδρά πορτοκαλέα που τροφαντή, απλώνει τις ρίζες της, ακάθεκτη, στη γη της ψωροκώσταινας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates