29/10/12

ΟΧΙ, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ 1

Η σύλληψη του Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας είναι μόνο η κορύφωση του πολέμου που γίνεται εδώ και χρόνια ενάντια στην ελευθεροτυπία. Από το νόμο Βενιζέλου μέχρι την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας του μνημονίου, τις βίαιες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων από ένστολους φτάσαμε σήμερα, να διώκονται πολιτικά οι δημοσιογράφοι που κάνουν αντι-κυβερνητικό ρεπορτάζ. Η πρώτη επιδίωξη μιας χούντας για την εδραίωσή της είναι η κατάργηση της ελευθεροτυπίας. Οσο δύσκολο κι αν είναι με τις σημερινές συνθήκες μετάδοσης των πληροφοριών, τα μέσα που χρησιμοποιούνται μεθοδικά και ύπουλα, καταφέρνουν να ξεφεύγουν ακόμα και από τη μέγκενη της συνταγματικότητας και επιβάλλονται "συνηθίζοντας" την κοινή γνώμη σ' αυτά.
Οσο κι αν λέμε μεταξύ μας ότι έχουμε Χούντα, κανένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης δε μας έχει επίσημα "πληροφορήσει" γι αυτό.
Ε λοιπόν ναι. Εχουμε Χούντα, κρυφή, μεθοδική, χειρότερη από τη χούντα της επταετίας, χούντα με την υποστήριξη της "αριστεράς".
Ομως η Χούντα θέλει αντίσταση, θέλει πόλεμο.
Εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε καίρια ευθύνη, γιατί καμιά χούντα δε στεριώνει χωρίς τη δική μας στήριξη.
Εζησα ο ίδιος τη δίωξη στο πετσί μου εδώ και χρόνια, σα στρατευμένος στην αντισυστημική αλήθεια δημοσιογράφος. Απειλήθηκα και διώχθηκα πολλές φορες, και πάντα από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Αλλα ποτέ δεν ξεπουλήθηκα και είμαι ακόμα εδώ.
Και καλώ τους συναδέλφους μου, να κρατήσουν το όπλο της ενημέρωσης πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον, γιατί αν έχουμε μιαν ελπίδα να καλυτερέψουμε τούτον τον τόπο, την έχουμε με την πένα μας κι όχι με το πολυβόλο.
Καλώ τους συναδέλφους μου να ενωθούμε σε μια κοινή προσπαθεια, που θα υπηρετεί την αλήθεια κι όχι την υποτέλεια στα αφεντικά και τα μνημόνιά τους.

Γιώργος Γυπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates