4/10/12

Το κείμενο των διαδηλωτών της Μαδρίτης της 29 Σεπτεμβρίου

 To κείμενο διαβάστηκε  στην πλατεία  Neptuno  (δίπλα στο Κονγκρέσσο της Ισπανίας) στις 29 Σεπτεμβρίου
“Τελευταία στις 25S, καλέσαμε να περικυκλώσουμε το Κογκρέσο των μελών του κοινοβουλίου για να το σώσουμε από την απαγωγή της λαϊκής κυριαρχίας που πραγματοποιείται από την Τρόικα και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μια  κατοχή που συντελείται με τη συγκατάθεση και τη συνεργασία της πλειονότητας των πολιτικών κομμάτων. Εκτός από τις συνεχείς απειλές, την χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και την έντονη εκστρατεία για να προκαλέσουν φόβο στους ανθρώπους, χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών  και είπαν δυνατά και καθαρά ότι δεν έχουμε κανένα φόβο, ότι είμαστε μαζί σε αυτό και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να παραιτηθούν και μια να ξεκινήσει μια συντακτική διαδικασία.

Η απάντηση της ισπανικής κυβέρνησης ήταν να χτυπήσει τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας  αστυνομικούς χωρίς στολή ανάμεσα στον κόσμο, συλλαμβάνοντας και πληγώνοντας μας με μια εξωφρενική βία, ως μέρος μιας απίστευτης τακτικής ανάπτυξης της αστυνομίας που σπάνια έχουμε δει στο παρελθόν. Η κυβέρνηση έχασε, ωστόσο. Όλος ο κόσμος έχει δει τις τηλεοπτικές εικόνες της καταστολής και της παρενόχλησης εναντίον των διαδηλωτών, ενω η ομιλία  του Ισπανού προέδρου κ. Rajoy ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών επισκιάστηκε εντελώς  εξαιτίας των αποτελεσματικών επικοινωνισκών μας  ικανοτήτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών που έγιναν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της 25ης Σεπτεμβρίου, που έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στηναπλή καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι μιλούν, σζητούν, υπερασπίζονται το έδαφός τους. Μια μεγάλη εθνική συζήτηση, με τη συμμετοχή του συνόλυο της ισπανικής κοινωνίας, έχει ξεκινήσει, και αυτός είναι ο δρόμος που είμαστε πρόθυμοι να βαδίσουμε ολοι μαζι.
Συνχίζουμε να μαθαινουμε. Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι έχουν γεμίσει και πάλι με χιλιάδες ανθρώπους που λένε “αρκετά” και θέλουν να τραβήξουν τα φρένα σε μια πραγματικότητα που γίνεται όλο και περισσότερο αφόρητη. Και επιπλέον, σήμερα, βγήκαμε για να συνοδεύσουμε και να παρακινηθούμε από τους Πορτογαλους, Έλληνες και ι Ιταλούς αδελφούς και αδελφές μαςπου είναι κι αυτοί γύρω από τα κοινοβούλιά τους. Αυτά ειναι τα “PIGS” , η Νότια Ευρώπη, και χωρίς το νότο δεν υπάρχει Ευρώπη, η Ευρώπη, είναι αδύνατον να υπάρξει.
Συνεχίζουμε να περικυκλώνουμε το Κογκρέσο επειδή θέλουμε να αδραξουμε την κοιννική κινητοποίηση και αυτή να αποτελέσει τον πυρήνα στην ανάκτηση της κυριαρχίας και της εξουσίας των πολιτών, δηλαδή, της Δημοκρατίας. Σε αυτό τον ενάμιση χρόνο   έχουμε μάθει να ενσωματωόμαστε, να σκεφτόμαστε και να δρούμε συλλογικά, να αντιμετωπίζουμε απρόβλεπτες “συμμαχίες”: εμείς,παλίρροιες από όλα τα χρώματα, καταλαμβάνουμε την πόλη.. Γείτονες αποτρέπουν εξώσεις ,δημόσιοι υπάλληλοι κλείνουν τους δρόμους … Τώρα ξέρουμε πώς να αποκρυπτογραφήσουμε πολύπλοκες οικονομικές και νομικές έννοιες, φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, επικοινωνούμε καλύτερα, διαχειριζόμαστε χώρους και συζητήσεις στο διαδίκτυο, στις πλατείες και στην εργασία μας  και να γελάμε με τη βίαιη ηλιθιότητα της εξουσίας, μπροστά από την οποία αντιστεκόμαστε αντί να τρέχουμε. Πετύχαμε να κάνουμε τις παλιές μεθόδους πάλης μεγαλύτερες, και έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που θέλουμε να αναπτύξουμε από τη βάση, χωρίς συντομεύσεις, βήμα προς βήμα. Επειδή πιστεύουμε ότι ο χρόνος για να λαμβάνουν αποφάσεις οι λίγοι παρήλθε, επειδή μπροστά σε εκείνους που θέλουν να πάρουν το μέλλον μας μακριά, έχουμε τα μέσα και τη συλλογική νοημοσύνη για να αποφασίσουμε και να οικοδομήσουμε την κοινωνία που θέλουμε. Γιατί δεν θέλουμε ψεύτικους ενδιάμεσους,  αλλά μόνο συλλογικούς πόρους και εργαλεία που χρηματοδοτούν ενεργά την πολιτική συμμετοχή όλων των ανθρώπων στα κοινά.
Συνεχίζουμε να περικυκλώνουμε το Κογκρέσο γιανα πούμε «όχι» σε όσους αποφασίζουν να μας πουν τι να κάνουμε, ότι πρόκειται να παρακούσουμε τις αθέμιτες επιβολές τους, όπως την εξόφληση του χρέους τους, και ότι πρόκειται να υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας δικαιώματα σε: στέγαση , παιδεία,  υγεία, απασχόληση, τη δημοκρατική συμμετοχή, το ενοίκιο. Και για να ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε οι υπεύθυνοι της κρίσης να μην μείνουν ατιμώρητοι, οι πυρομανείς που δημιούργησαν την  κρίση μας  να μην ανταμείβονται και αντ ‘αυτού να [πάνε στα δικαστήρια
Ούτε η κυβέρνηση του Θαπατέρο, ούτε του Rajoy μας άκουσαν. Και οι δύο έχουν έχουν προδώσει τους ψηφοφόρους του  παίρνοντας μέτρα που είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα πραγματοποιήσουν. Δεν υπακούουν στους πολίτες, δεν έχουν ούτε το θάρρος ούτε το ενδιαφέρον να το κάνουν. Η κυβέρνηση του Rajoy, ως εκ τούτου, δεν υπηρετεί εμας και ζητάμε την παραίτησή της.
Σήμερα οι εθνικοί προϋπολογισμοί για το επόμενο έτος υποβλήθηκανί. Οι προϋπολογισμοί είναι το αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης στο σύνταγμα και εκτελούνται εντός PSOE και PP χωρίς τη γνώμη των πολιτών σε αυτό. Οι προϋπολογισμοί αφιερώνουν περισσότερα χρήματα για να πληρωθεί το απεχθές χρέος από ό, τι για τις κοινωνικές ανάγκες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια συλλογική 'εξοδο από την κρίση. Οι προϋπολογισμοί είναι μια ντροπή για την εθνική κυριαρχία και τη δημοκρατία. Γι 'αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε.
Θέλουμε να καλέσουμε σε νέα κινητοποίηση όταν ο εθνικός προϋπολογισμός θα συζητείται στο Κοινοβούλιο. Θέλουμε να είμαστε εκεί και πάλι αυτές τις μέρες να πούμε οχι, και να τούμε οτι  οι αποφάσεις χωρίς να ερωτάται πρώτα ο λαός τέλειωσαν.
Απαιτούμε να σταματήσει η ποινικοποίηση, να απελευθερωθούν όλοι οι άνθρωποι ακόμα υπό κράτηση και να πέσουν όλες οι κατηγορίες που αποδίδονται στους άλλους συντρόφους που εξευτελισε και κακοποίησε  η αστυνομία, σε διαδικασιες απολύτως μηανεκτές σε ένα κράτος που βασίζεται στο κράτος δικαίου. Μια έρευνα σχετικά με τη δράση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της 25S πρέπει να ανοίξει
Εκείνες τις ημέρες είδαμε ότι μπορούμε, αν θέλουμε να οργανωθούμε, αν επικοινωνούμε, αν χρησιμοποιήσουμε τα δίκτυα μας και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, ηρεμία και συλλογική νοημοσύνη. Γι 'αυτό κάνουμε μια πρόταση σε σας, για να συμμετάσχετε στο Coordinadora 25S, όχι μόνο εδώ στη Μαδρίτη, αλλά και οπουδήποτε αλλού, να οργανώσετε τους δικούς σας κόμβους σε αυτό το δίκτυο, πραγματοποιώντας δικά σας καλέσματα ... Μας αρπάζουν αυτό το πολύ λίγο έχουμε που έχουμε ακόμα για να υπερασπιστούμε. Έχουμε να χτίσουμε τα πάντα.
Δεν έχουμε κανένα φόβο
Θα περικυκλώσουμε τους επαίσχυντους προϋπολογισμούς
Πρέπει να φύγουνε.
Ναι μπορούμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates