1/10/12

Το πραξικόπημα ΕΓΙΝΕ!

Η αλήθεια για το πραξικόπημα που το ΒΗΜΑ προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως μη γενόμενο προκειμένου να αποσταθεροποιήσει το πολίτευμα είναι, ότι το πραξικόπημα έγινε! Και το έκαναν αυτοί οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να εκβιάσουν γι άλλη μια φορά το λαό να δεχτεί την εξόντωσή του. Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Και σήμερα για άλλη μια φορά, εξαπατώντας τη λαϊκή βούληση, η συγκυβέρνηση των τριών αχρείων που στηρίχτηκε στη λάσπη και την προπαγάνδα που ασκήθηκε κατά των αντιμνημονιακών δυνάμεων από τα ΜΜΕ που την ελέγχουν, ετοιμάζιει ακόμα ένα πραξικόπημα,το στυγνότερο απ' όλα. Γιατί δεν έχει καμία νομιμοποίηση αυτή η κυβέρνηση να περάσει τα νέα της μέτρα. Δεν ψηφίστηκαν γι αυτό, τα κόμματα που την αποτελούν. Κι επειδή το ξέρουν ετοιμάζονται να τα περάσουν από το εξευτελισμένο κοινοβούλιο σε ένα άρθρο και για να αυτοπροστατευθούν, είναι πια σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν να στήσουν ένα "πραξικοπημα" προβοκάτσια, για να ρίξουν το φταίξιμο στον αντιμνημονιακό χώρο και να αποπροσανατολίσουν την αποβλακωμένη κοινή γνώμη.Οσον αφορά Το φανταστικό πραξικόπημα του ΒΗΜΑτος και τα ύποπτα παιχνίδιααντιγράφουμε από το newsbomb.gr

Ενώ η Ελλάδα ζει τις χειρότερες ώρες της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, ενώ ο Έλληνας οδηγείται όλο και πιο κοντά στην ανέχεια κάθε μέρα που περνά, ενώ έρχονται μέτρα σκληρότερα από τους χειρότερους εφιάλτες μας (μέχρι και τα παιδιά σκέφτονται να φορολογήσουν…), κάποιοι ασχολούνται με φανταστικά πραξικοπήματα! Τυχαίο; Δε νομίζουμε... Αυτά τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ τυχαία... 

 

Η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, λοιπόν, επέλεξε να κυκλοφορήσει σήμερα με πρωτοσέλιδο για ένα φανταστικό πραξικόπημα και με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε». Το δημοσίευμα προβαίνει σε εικασίες, χρησιμοποιεί ερωτηματικά, συνδέει άσχετα μεταξύ τους στοιχεία, για να καταλήξει στο επιθυμητό για την εφημερίδα αποτέλεσμα: να μας πείσει ότι, πριν από ένα χρόνο, ήταν έτοιμο το πραξικόπημα που θα ανέτρεπε την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τέτοια είναι η αγωνία της εφημερίδας να στηρίξει τα αστήρικτα, που ένα από τα βασικά επιχειρήματα το οποίο επικαλείται είναι ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο είχε βολιδοσκοπηθεί από απόστρατο αξιωματικό, κατά πόσον θα ήταν διατεθειμένο να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της τάξης στη χώρα μας.
Και, βέβαια, δεν κατονομάζεται -δεν φωτογραφίζεται καν- ούτε το πολιτικό πρόσωπο, ούτε ο απόστρατος, ούτε δίνεται κάποια επιπλέον πληροφορία. Θα μπορούσε άνετα, δηλαδή, να είναι μια συζήτηση που έγινε πάνω από τίποτα… ρετσίνες ή και 100% για προϊόν κάποιας -πολύ αρρωστημένης- φαντασίας.
Άλλα επιχειρήματα της εφημερίδας; Το γεγονός ότι ματαιώθηκε η περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από αγανακτισμένους πολίτες, σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, που συγκέντρωσαν το μένος του κόσμου για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας. Τώρα, πώς ακριβώς αυτά παραπέμπουν σε σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, θα σας γελάσουμε. Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται τη «μη επαρκώς αιτιολογημένη» απόφαση της τότε κυβέρνησης να αποστρατεύσει τους στρατηγούς των τριών Επιτελείων.
Ας μη γελιόμαστε, όμως. Δεν πρόκειται απλά για ένα «ευφάνταστο» ρεπορτάζ. Δεν ξυπνάει ένα πρωί μια εφημερίδα όπως Το ΒΗΜΑ και αποφασίζει να μιλήσει για πραξικόπημα, έτσι ελαφρά τη καρδία. Το αντίθετο. Είναι τουλάχιστον ύποπτο να φέρνει μια τέτοια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με πρωτοσέλιδο, στο προσκήνιο συζήτηση για ανατροπή του πολιτεύματος. Και, βεβαίως, προκαλεί πολλά ερωτήματα τα οποία έχουν ήδη εκφραστεί από πολλούς παράγοντες του δημόσιου βίου, που εύλογα προβληματίζονται:
- Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί ένα τέτοιο δημοσίευμα, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
- Είναι απλά μια προσπάθεια να «ξεπλυθεί» ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τώρα περιφέρεται ανά την υφήλιο, διδάσκοντας -μεταξύ άλλων- και στο Χάρβαρντ για το πώς μας… έσωσε;
- Μήπως είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα ζητήματα, όπως τα επερχόμενα μέτρα του νέου πακέτου, καθώς και από τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα σχετικά με τις υποθέσεις «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος»;
- Ή, μήπως, τελικά κρύβεται από πίσω κάτι άλλο, πιο μεγάλο και πιο σκοτεινό;
Οι αντιδράσεις
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κ. Μπίκας, προέβη σε διάψευση του θέματος αφήνοντας εκτεθειμένη την εφημερίδα. «Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», τόνισε ο κ. Μπίκας.
Άμεση και έντονη ήταν και η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου. «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας...» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.
Αλλά και ο Γ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, δήλωσε πως «δεν γνώριζε τίποτα για πραξικόπημα», διαψεύδοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα. «Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

 ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

ΠΗΓΉ LEFT.GR
Αναδημοσιεύουμε σήμερα, ένα χρόνο μετά, ένα ρεπορτάζ της Αυγής (του Γ. Μελιγγώνη), με τίτλο «Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός, ψάχνει σωσίβιο στη διαπλοκή».

Αφορμή για αυτή την αναδημοσίευση το σημερινό πρωτοσέλιδο και τετρασέλιδο του Βήματος του κυρίου Ψυχάρη, που θυμήθηκε, ένα χρόνο μετά, ότι τον Οκτώβριο του 2011 αποσοβήθηκε πραξικόπημα!!!
Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι πραγματικά ετοίμαζαν πραξικοπήματα... Διαβάστε το ρεπορτάζ της Αυγής (Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/10/2011)

Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός, ψάχνει σωσίβιο στη διαπλοκήΣωσίβιο στη διαπλοκή ψάχνει ο Γ. Παπανδρέου, αφού χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Καρ. Παπούλια, επέλεξε να συναντηθεί με μεγαλοεκδότες, πριν καν ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις στην Ευρώπη περί το ελληνικό χρέος. Την ίδια στιγμή το σκηνικό κρίσης στο ΠΑΣΟΚ ολοένα και διευρύνεται, διαμορφώνοντας συνθήκες απόλυτου πολιτικού αδιεξόδου για τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.


Αργά χθες το βράδυ το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι μεγαλομέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Στ. Ψυχάρης και Φ. Μπόμπολας. Υπήρξαν και φήμες για παρουσία του έτερου μεγαλομετόχου, Βαρ. Βαρδινογιάννη, αλλά έως αργά χθες το βράδυ δεν επιβεβαιώνονταν. Κατά πληροφορίες, με τους ιδιοκτήτες του Mega, o Γ. Παπανδρέου ξεκινά έναν κύκλο επαφών με εκδότες και “μιντιάρχες” (θα ακολουθήσουν κι άλλοι, δηλαδή) στην προσπάθειά του να ζητήσει τη στήριξή τους στη δυσκολότερη στιγμή για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Παράλληλα, ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να ζητά από τους παράγοντες των ΜΜΕ “να μην πριμοδοτούν συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από την Ευρωζώνη” υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κυβερνητικές πηγές τοποθετούσαν την πρωτοβουλία Παπανδρέου στο πλαίσιο “διαμόρφωσης εθνικού μετώπου ευθύνης για τη χώρα” επιβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με εκδότες, αλλά και “πολύ συγκεκριμένους επιχειρηματίες - εκπροσώπους κλάδων” (εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.ά.).

Ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ....ΨΥΧΑΡΗΣ!

Είναι χαρακτηριστικό τέλος, το βιντεάκι που έχει αναρτηθεί στο newsbomb.gr, με το Σταύρο Ψυχάρη να αφουγκράζεται με δέος τις δηλώσεις του Παπαδόπουλου,  τον καιρό της τότε χούντας, στην έλευση της οποίας, το συγκρότημα Λαμπράκη έπαιξε καίριο ρόλο. Ξανά. Και το ρόλο αυτόν τον έχει καταγγείλει τεκμηριωμένα ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου στο βιβλίο του "Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα", όπου λέει μεταξύ άλλων αναφέρεται στις αντιδράσεις του κόσμου στα Ιουλιανά, λίγο μετά την αποστασία, το 1965:
"Εξω από τη λέσχη είχαν συγκεντρωθεί 10.000 Αθηναίοι. Ο Γεώργιος Παπανδρέου αναγκάστηκε να βγει επαννειλλημένα στο μπαλκόνι για να τους χαιρετήσει. Μετά στράφηκαν προς τα γραφεία του Βήματος, γιουχαϊζοντας και βρίζοντας και βάζοντας φωτιά στα φύλλα των εφημερίδων του Λαμπράκη. Είχαν μυριστεί το βρώμικο παιχνίδι που έπαιζε ο Λαμπράκης".
Αυτά, τότε. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates