4/10/12

Απραξία και διάλυση στο Δήμο Χανίων

Εικόνα εγκατάλειψης στις περιαστικές δημοτικές ενότητες, κωλυσιεργεία και απραξία σε σημαντικά θέματα του Δήμου Χανίων κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων κ. Τσαπάκος. Ο κ. τσαπάκος ανέφερε τα εξής:
Τραπεζικοί λογαριασμοί
Έχουμε ζητήσει με έγγραφό μας προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη (ΑΠ 68884/10-8-12) να μας ενημερώσει για τον λόγο που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει διαγωνισμός, όπως προβλέπεται τον νόμο, για τα χρήματα που διατηρεί ο Δήμος σε τραπεζικά ιδρύματα, ώστε να προκύψει η μέγιστη ωφέλεια προς τον Δήμο από τις εν λόγο καταθέσεις.
Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση παρά το ότι έχουνε περάσει σχεδόν δύο μήνες από το αίτημα.
Στα πλαίσια του ΔΣ έχουν γίνει επανειλημμένα ερωτήσεις επί του θέματος και η τελευταία απάντηση που είχαμε λάβει ήταν ότι διαγωνισμός θα είχε πραγματοποιηθεί έως τέλος Ιουνίου 2012.
Σχολική στέγη
  • Μουσικό Σχολείο Χανίων
Κατόπιν συνάντησής μας με μέλη του ΔΣ του Μουσικού Σχολείου Χανίων μας κοινοποιήθηκε έγγραφό στο οποίο παραθέτουν σειρά προβλημάτων του σχολείου, για τα οποία έχουν ενημερώσει σε σχετική συνάντηση τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη. Με το έγγραφο αυτό ζητούν από το ΔΣ Χανίων συζήτηση επί του θέματος. Με αίτημα μας προς την κα Φραγγογιάννη – πρόεδρο του ΔΣ Χανίων – ζητήσαμε να έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ Χανίων το θέμα του Μουσικού Σχολείου Χανίων από τις 31/8/2012. Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) συνεδριάσεις ΔΣ το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα.
Τον Μάρτιο του 2012 ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ικανοποίησε το αίτημα του δημάρχου Μ. Σκουλάκη για την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ, όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να στεγαστεί το μουσικό σχολείο Χανίων. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα χρόνια, αρχής, γενομένης από της υπογραφής της συμβάσεως. Στο ΔΣ που έγινε τότε ο Δήμαρχος κος Σκουλάκης είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του εν λόγω κτηρίου.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε δια του τύπου ότι τον Σεπτέμβριο του 2013, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, θα είναι έτοιμο το κτήριο του ΙΚΑ επί των οδών Νεάρχου και Σολωμού, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων.
Επίσης, όπως είχε κάνει γνωστό ο Δήμος Χανίων, θα γινόταν συντονισμένη προσπάθεια, ώστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν τοποθετηθεί στο Μουσικό Σχολείο 2 αίθουσες και 1 χώρος υγιεινής (W.C.), προκειμένου να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών για τη φετινή σχολική χρονιά.
Τι έχει γίνει τελικά;
  • Παράπονα για μη ανταπόκριση Δήμου σε επισκευές σχολικών κτιρίων.
Αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων τόσο της πόλης όσο και των πρώην περιαστικών Δήμων. Αιτήματα που πολλές φορές μπορούν να ικανοποιηθούν και με λίγα ευρώ ή να ικανοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου με αυτεπιστασία, κάτι που σύμφωνα με την δημοτική αρχή θα μπορούσε να γίνει για την αναβάθμιση ενός γηπέδου με πολύ μεγαλύτερο κόστος.
Μεταστέγαση υπηρεσιών
Χώροι πρώην Δημαρχείων
Αποπερατωμένα και ανεκμετάλλευτα παραμένουν τα πρώην Δημαρχεία Ν. Κυδωνίας, Ελ. Βενιζέλου. Το δεύτερο μόλις ολοκληρώθηκε από 100% δανεισμό και στοίχισε πάρα πολλά χρήματα τα οποία θα τα πληρώνουν για πολλά χρόνια οι Χανιώτες.
Η δημοτική αρχή μετά από 22 μήνες δεν έχει κάνει τον στοιχειώδη σχεδιασμό για το πού θα στεγαστεί τι.
Θα έπρεπε εξ’ αρχής να έχει γίνει μία μελέτη για την εκμετάλλευσή τους και όχι κατά περίπτωση, οι υπηρεσίες να μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο.
Γήπεδο Περιβολίων απολογισμός
Με την συναίνεση μας και λόγω έλλειψης χρόνου το έργο αυτό πήρε την μορφή του κατεπείγοντος, ώστε το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων να πληροί τις προδιαγραφές της Super Leauge προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα του ΑΟ Πλατανιάς. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για όλες τις δαπάνες του έργου κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη και σήμερα παρά το ότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα στα ΔΣ.
Πότε επιτέλους θα δημοσιοποιηθούν τα απολογιστικά του γηπέδου, ώστε να ενημερωθούμε όλοι οι Χανιώτες για το τι πληρώσαμε για το γήπεδο αυτό;
Περιαστικοί Δήμοι
Παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης παρατηρείται εγκατάλειψη των πρώην περιαστικών Δήμων (Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσσου, Κεραμιών, Ν. Κυδωνίας, Σούδας).
Από τους δημότες ενημερωνόμαστε καθημερινά για προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητάς τους, όπως καθαριότητα, συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμοί ρεμάτων ενόψει την νέας χειμερινής περιόδου, συντήρησης δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, πάρκων, παιδικών χαρών – τα οποία είναι αφημένα στην τύχη τους – και φυσικά δεν μιλάμε για τα ανύπαρκτα έργα αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Αλλά παράλληλα δεν βλέπουμε να υπάρχει σχεδιασμός και όραμα και για την πόλη των Χανίων αφού η Δημοτική Αρχή αρέσκεται στο να εκτελεί έργα προγραμματισμένα και δημοπρατημένα, σχεδόν στο σύνολό τους, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates