31/10/12

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή την περιπέτεια του συμπολίτη μας και μέλους του συλλόγου, Μηνά Χατζηδάκη γίναμε μάρτυρες μίας χωρίς κανενός ίχνους ντροπής, προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης. Είδαμε τον πρωθυπουργό της τριμερούς κυβέρνησης, να υποδύεται τον Ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων και να προβαίνει σε προσωπική παρέμβαση για την “δικαίωση” , ενός άνεργου πατέρα 7 παιδιών, ο οποίος αδυνατούσε να αποπληρώσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ.
Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, μιας και παρακολουθούμε την συντονισμένη προσπάθεια ,με επικοινωνιακά κολπάκια, όχι μόνο να αποποιηθούν τις ευθύνες τους αλλά να προβάλουν και φιλεύσπλαχνο προφίλ.

Αυτοί που με τις υπογραφές τους και την πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικα , οδήγησαν μια κοινωνία στην εξαθλίωση, στην ανεργία και να πηδάει από τα μπαλκόνια, μη μπορώντας να αντέξει τον κοινωνικό αντίκτυπο και το δίχως όνειρα αύριο. Τώρα έρχονται να μας βοηθήσουν και να μας παρουσιάσουν κοινωνική εργασία ως την λύση στο πρόβλημα μας. Είτε ως διαμεσολαβητές όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, για να γλιτώσουμε τις χειροπέδες, είτε ως πλασιέ που μας προτείνουν προγράμματα κοινωνικής εργασίας για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ, που μένουν κενές, ελέω μνημονίων και περικοπών, σαν το αντίδοτο στην ανεργία.
Εμείς σε όλους τους αυτόκλητους σωτήρες απαντάμε, ότι θέλουμε σταθερή εργασία και όχι μεσοβέζικες λύσεις, θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία σύμφωνα με τις επιταγές του ελληνικού συντάγματος, αυτού που δυο χρόνια τώρα έχετε καταστρατηγήσει. Οι αιτίες του προβλήματος μας δεν είναι το “κακό παρατήρημα” και η “κακιά ώρα”, αλλά οι πολιτικές σας, οπότε σας δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε άλλο σώσιμο, μιας και αποδεδειγμένα πλέον εξυπηρετείτε αλλότρια συμφέροντα και όχι τα δικά μας. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και παλεύομαι για μια Ελλάδα με αξιοκρατικές δομές και λειτουργίες ,με πραγματική δημοκρατία και πάνω από όλα ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates