7/10/12

Χανιώτης στην Ελβετία εκμεταλλεύεται μετανάστες συντοπίτες του

Θύματα εκμετάλλευσης ενός συντοπίτη τους στην Ελβετία, έχουν πέσει τουλάχιστον τέσσερις χανιώτες που προσπάθησαν να μεταναστεύσουν εκεί ψάχνοντας για δουλειά.
Η καταγγελία που έφτασε μόλις το πρωί σε μας, αφορά έναν Χανιώτη πλακά, ο οποιος εδώ και μήνες έχει στήσει μια εταιρεία - μαϊμού στη Βασιλεία της Ελβετίας και καλεί Χανιώτες συναδέλφους του να δουλέψουν μαζί του, "πουλώντας" τους μούρη ως επιτυχημένος επιχειρηματίας ενώ στην πραγματικότητα χρωστάει παντού και τον κηνυγούν και οι Ελβετικές υπηρεσίες για διάφορες παρανομίες. Οι Χανιώτες, φτάνουν εκεί με την ελπίδα να ξεφύγουν από την κρίση, και αφήνονται έρμαια στα χέρια του επιτήδιου απατεώνα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν και τελικά ενώ δουλεύουν, μένουν απλήρωτοι και πεινασμένοι και δεν έχουν λεφτά ούτε να γυρίσουν πίσω.
Ο Χανιώτης του οποίου το όνομα βρίσκεται στη διάθεσή μας, συζει με μια ελληνίδα σε ένα σπίτι σε ερημική τοποθεσία έξω από τη Βασιλεία κοντά στα γαλλοελβετικά σύνορα, έχει στήσει μία εταιρεία με ψευδή ή ελλειπή στοιχεία, δεν δηλώνει  ως ωφείλει τους εργαζόμενούς του και σύντομα θα βρεθεί υπόλογος απέναντι στο αυστηρό Ελβετικό κράτος που θα τον υποχρεώσει να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα για τις παρανομίες του.
Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, επιστρέφουν στα Χανιά δύο άτομα που δούλεψαν γι αυτόν και, όπως μας τους περιέγραψαν, είναι σε άθλια κατάσταση, πεινασμένοι και τρομοκρατημένοι.
Ο Πολίτης παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία.

Ομως, το περιστατικό αυτό, που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες, εκατοντάδες άλλα περιστατικά εκμετάλλευσης ελλήνων νεο-μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης, στην Αυστραλία και τον Καναδά, μας υπενθυμίζει πως η εκμετάλευση των μεταναστών, δεν έχει σύνορα, ούτε κοιτά τη ράτσα. Εχουμε ξαναγράψει για τα περιστατικά αυτά: http://chania-politis.blogspot.gr/2011/12/blog-post_2205.html#more
Οι Ελληνες που φεύγουν ΤΩΡΑ στο εξωτερικό, αντιμετωπίζονται στην πλειοψηφία τους, όπως αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που καταφτάνουν στην πατρίδα μας, αναζητώντας τρόπο να προχωρήσουν στα ενδότερα της Ευρώπης για μια καλύτερη ζωή.

Η ΦΥΓΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

 Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΩΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ.
ΜΕΙΝΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates