15/11/12

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία των Χανίων

Υπό κατάληψη, από μεγάλο αριθμό εργαζομένων, τελεί από χθες στις 7:30 το πρωί το δημαρχείο Χανίων, αλλά και άλλα δημαρχεία της Περιφερειακής Ενότητας από τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στις ρυθμίσεις περί διαθεσιμότητας που προωθούνται από τα νέα μέτρα. Αναβλήθηκε εξάλλου για την ερχόμενη Πέμπτη και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 4.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων λένε «όχι» στις απολύσεις προσωπικού, ενώ στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους καλούν τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν εκτάκτως και να «αποφασίσουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις του μνημονίου περί απόλυσης των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν στις διευθύνσεις και στα τμήματα προσωπικού να αποστείλουν τις καταστάσεις και τις πράξεις απόλυσης των συναδέλφων».
Όπως ανακοινώθηκε, στις 7 το απόγευμα, συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το οποίο θα συζητήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος Χανίων.
Ωστόσο, ήδη, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έχει εκφράσει την αντίδρασή του για τις διατάξεις που αφορούν στους δήμους και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και έχει ξεκαθαρίσει πως συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις που έχει εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Mόνο που, αυτές τις απολύσεις τις έχει ψηφίσει ο ίδιος από το πρώτο Μνημόνιο, όταν ήταν βουλευτής.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων έλαβαν μέρος και στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates