2/11/12

Η γραφική κυρία Ρεπούση

Του Γιώργου Γυπάκη
Μάλιστα κύριε: κράξανε τη Ρεπούση στα Χανιά. Ετσι ένιωσε κι η ίδια, να μπαίνει στη θέση όλων αυτών που πρόδοσαν το λαό. Εκεί στην ίδια μοίρα με το Χατζηδάκη, τον Πάγκαλο, τον ΓΑΠ, και  άλλους. Ηταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν για να δείξουν σε έναν ακόμα εκπρόσωπο της κυβέρνησης ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στα Χανιά.
Φαντάζομαι πώς οι μεταμοντέρνες απόψεις της περί ιστορίας ήταν απλά η αφορμή, αν και σήμερα που πλήττεται η εθνικη ανεξαρτησία και διαλύεται η εθνική μας οντότητα, η έκφραση τέτοιων ιδεών αποτελούν πρόκληση,  κι όχι μόνο για Εθνικιστές. Θα μπορούσαν βέβαια οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας να καταθέσουν απλά στέφανο, την ίδια ώρα, σε ένα μνημείο μικρασιατών δηλώνοντας ότι "συνωστίστηκαν" για να μην τρίζουν τα κόκαλα των προσβεβλημένων μικρασιατών. Κι έτσι θα την ξεφτίλιζαν περισσότερο.
Κι έτσι θα απεφευγαν το χαρακτηρισμό "γραφικότητας" που τους προσέδωσε συνάδελφος από τα Χανιώτικα Νέα, σε μία έξαρση αντικειμενικότητας.
Και ξέχασε βέβαια να αναφέρει ο συνάδελφος, πώς οι αγανακτισμένοι, που δεν προέρχονταν μόνο από τους Ανεξάρτητους Ελληνες αλλά και από τη Σπίθα και το ΕΠΑΜ, ήταν περισσότεροι από το κοινό που ήρθε να παρακολουθήσει τη βιβλιοπαρουσίαση και που δεν ξεπερνούσε τα 20-25 άτομα.
Γιατί αυτό είναι το ποσοστό των Χανιωτών που υπολείπτονται τη Ρεπούση, την καθηγήτρια της Ιστορίας, τη βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, που πρόδωσε την αριστερά και τον τόπο.
Τη ΔΗΜΑΡ που πια δεν εκπροσωπεί, σχεδόν τίποτα.
Αν είναι κάποιος γραφικός λοιπόν, δεν είναι η πλειοψηφία  που αγανακτά για όσα της κάνουν, αλλά η φθίνουσα και ανυπόληπτη μειοψηφία που συγκυβερνά.

2 σχόλια:

  1. Το πιο απλο επιχειρημα απεναντι στο "συνωστισμο" των μικρασιατων της Ρεπουση ειναι να την υποβαλουν αυτην και την οικογενεια της και τους όποιους ομοιδεατες της σε παρομοιο συνωστισμο παρομοιο με αυτο που εκανα οι Τουρκοι :
    βιασμο, σφαξιμο, καψιμο περιουσιας, προσφυγια στο αγνωστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα αγαπητοί συνέλληνες! Πήγαμε να τα βάλομε με την κ. Ρεπούση, το troll της αριστεροδεξιάς διανόησης που παρασιτεί στην αγκάλη της ανώτατης Παιδείας μας.

    Κορόιδα κανονικά!

    Αφήσαμε τον άλλο, αυτόν που τύλιξε τα δραχμικά ομόλογα με τα διψήφια επιτόκια απόδοσης σε ζουμερά swaps και τα πούλησε στους φίλους του. Πληρωτέα σε ευρώ! Εμείς τώρα, απλώς πληρώνουμε τους τόκους των κεφαλαιοποιημένων τόκων! Χάσατε, λοιπόν! Στην άλλη άκρη της πόλης ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, παρουσίαζε κι αυτός το δικό του πόνημα. Εκεί, βέβαια, δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι. Κι ήταν κι όλη η καλή κοινωνία και η πολιτική αφρόκρεμα των Χανίων. Θαυμάστε:

    http://www.haniotika-nea.gr/109985

    Αφού πάμε στα παλιά, ας θυμηθούμε: Ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2011/06/trysexuals.html

    P.S. Audit Goldman Sachs Now!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates