16/11/12

Κατάληψη της Β/βάθμιας Εκπ/σης αποφάσισε η ΕΛΜΕ

Τα γραφεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων αποφάσισαν να καταλάβουν συμβολικά τα μέλη της ΕΛΜΕ με απαίτηση την άμεση κάλυψη των 82 ελλείψεων εκπαιδευτικών του νομού. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ αναφέρει:

Οι 12.000 απολυμένοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που μέχρι την περσινή χρονιά κάλυπταν τα μόνιμα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση από την εφαρμογή της πολιτικής των μηδενικών διορισμών στο δημόσιο, όπως και οι επιτυχόντες του τελευταίου ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση, μάταια περιμένουν την επαναπρόσληψή τους στα διαπιστωμένα από την αρχή της σχολικής χρονιάς κενά εκπαιδευτικών. Όπως μάταια περιμένουν και οι χιλιάδες μαθητές-μαθήτριες, καθηγητές για να τους κάνουν μάθημα. Το υπουργείο παιδείας επιχειρεί να καταστήσει συνένοχους για την πολιτική του, καθηγητές, γονείς και μαθητές, καλώντας τους να αποδεχτούν οικιοθελώς ή λιγότερες ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων (ώστε να μοιραστεί «δίκαια», ο παραλογισμός και η αδικία της έλλειψης χιλιάδων διδακτικών ωρών), ή την ντε φάκτο αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των καθηγητών μετά την μείωση του μισθού τους.
Την ίδια στιγμή ξεκινάει η διαθεσιμότητα-απολύσεις των 2000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2012, από τους ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ξεκινήσει ένα μεγαλειώδη αγώνα με επαναλαμβανόμενες απεργίες και καταλήψεις πάνω από 200 δημαρχείων σε όλη τη χώρα για την αποτροπή των επιχειρούμενων απολύσεων και την εφαρμογή των μνημονίων. Η έκβαση αυτού του αγώνα είναι καθοριστική για το αν θα καταφέρει η τρόικα εσωτερικού να επιβάλει τις απολύσεις, γι αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Μετά την ψήφιση του Ν. 4093 είμαστε όλοι υπό απόλυση: μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, κάθε κλάδου και ειδικότητας, με όποιον τρόπο κι αν έχουμε προσληφθεί, μπορούμε να βρεθούμε σε διαθεσιμότητα-απόλυση με μια απλή απόφαση που θα καταργεί τη θέση εργασίας μας: είτε με τις αλλαγές οργανισμών, είτε με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών-σχολείων-νοσοκομείων-μουσείων, είτε με την «αξιολόγηση δομών και φορέων», είτε με την «αξιολόγηση υπαλλήλων». ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ! Απλώς η απόλυσή μας μετατίθεται στο χρόνο. Αν σήμερα επιτρέψουμε τις απολύσεις «γιατί δεν μας αφορούν», αύριο θα έρθει η δική μας ώρα, η ώρα όλων μας.
Η Γ. Συνέλευση αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης(11π.μ-2μ.μ) εργασίας την Δευτέρα 19/11, και τον αποκλεισμό-συμβολική κατάληψη της Δ/νσης Β/θμιας Χανίων στις 12μ.μ, για να απαιτήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών και ταυτόχρονα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ που είναι αγώνας όλων μας.
Κανένας συνάδελφος να μην συνδράμει, μέσω της αποδοχής υπερωριών, στην αποδοχή του μη διορισμού των χιλιάδων αναπληρωτών που απαιτούνται σήμερα, αλλά και στην προλείανση του εδάφους για δικές μας απολύσεις αύριο. Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας διευθυντής να μην συνηγορήσει στην παραβίαση του ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας των μαθημάτων.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων και όλους τους συναδέλφους στην δυναμική διεκδίκηση άμεσης κάλυψης των κενών όπως αποφάσισε η Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates