14/11/12

Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ανταποδοτικά τέλη

Το θέμα των ανταποδοτικών δημοτικών τελών θα συζητήσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Πέμπτη 15/11 στις 4μμ μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Το αίτημα της αντιπολίτευσης αφορούσε το σύνολο των ανταποδοτικών τελών, τελών ύδρευσης - αποχέτευσης και σύνδεσης αποχέτευσης, όπως είχε τεθεί και πριν από δύο μήνες με πρωτοβουλία των λαϊκών Συνελεύσεων Σούδας, Ακρωτηρίου και Βαρυπέτρου. Είναι όμως χαρακτηριστικό, ότι η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να συζητήσει τα δεύτερα, καθώς γνωρίζει ότι έχει παρανομήσει και ότι οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν είναι και παράνομες και αδικαιολόγητες. Ας σημειωθεί ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα μετακυλύουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των Δήμων ξανά στους πολίτες αφού δίνουν το δικαίωμα στους ΟΤΑ να αυξήσουν μέχρι και 40% τα τέλη των υπηρεσιών τους. Φυσικά, ο Δήμος Χανίων δεν έχει τέτοια προβλήματα. Το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης έχει ήδη αυξηθεί για τους κατοίκους του Ακρωτηρίου κατά 250-300% !!!

Ο Πολίτης των Χανίων έχει ξαναδημοσιεύσει τις εισηγήσεις των κοινωνικών φορέων για το θέμα αυτό: http://chania-politis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4114.html

Ας σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα του Δήμου Χανίων (που λειτουργεί πλέον ως τοπική...Τρόικα) κατά των δημοτών του για το 2013, όπως:
Καθορισμός τέλους και προστίμου στάθμευσης σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης  
Καθορισμός συντελεστών τελών διαφήμισης 
Καθορισμός συντελεστών τελών και δικαιωμάτων(κοινόχρηστοι χώροι)
 Καθορισμός συντελεστών φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων
 Καθορισμός τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) 
Καθορισμός δικαιώματος εμπορίας ποσίμων υδάτων 
Καθορισμός τελών δημοτικών κοιμητηρίων
Καθορισμός τελών υπαίθριου εμπορίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates