20/12/12

Βόμβα Μπερλουσκόνι, απειλεί με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ-Μάγκας ο Καβαλιέρε χαλάει τη "σούπα" της Μέρκελ αναζητώντας ερείσματα στην ιταλική κοινωνία

του Νίκου Μουντάκη
 Ριζοσπαστικός εμφανίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος επιχειρεί να διαμορφώσει ζωντανό πολιτικό λόγο και να επανακαθορίσει το στίγμα του. Σε δηλώσεις του ο Ιταλός μεγιστάνας προειδοποίησε για ενδεχόμενη έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ αν η ΕΚΤ δεν μεριμνήσει άμεσα για τη δραστική μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.
Η τοποθέτηση Μπερλουσκόνι έρχεται να ταρακουνήσει, αν και από τα παρασκήνια, τις ισορροπίες που οικοδόμησε η Μέρκελ στην Ευρωζώνη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ελληνικής και ισπανικής κρίσης.
Η ζώνη ασφαλείας που επιχείρησε να διαμορφώσει η Γερμανία γύρω από τις χώρες του νότου σίγουρα δεν είχε λάβει πρόνοια για την επιθετική στρατηγική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος προσπαθεί αφενός να διαμορφώσει πολιτικό ρεύμα υφαρπάζοντας και ψηφοφόρους της ακροαριστεράς και αφετέρου φαίνεται ότι του δόθηκε ρόλος σε ένα παλιότερο σχέδιο για τον έλεγχο της ισορροπίας δυνάμεων στην Ευρώπη...Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, μιλώντας σε εκπομπή του κρατικού δικτύου RAI, τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να γίνει ένας δανειστής έσχατης ανάγκης για την επιβίωση του ευρώ.
«Εάν η Γερμανία δεν δέχεται ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι μια πραγματική κεντρική τράπεζα, εάν τα επιτόκια δεν πέσουν, η Ιταλία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates