5/12/12

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες των Χανίων στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού της Σούδας

Δελτίο Τύπου: 
Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων παρευρέθηκε στην συνέλευση κατοίκων Σουδας με θέμα το ξεπούλημα του λιμανιού και η συνέπειες του ξεπουλήματος στο σύνολο της κοινωνίας των Χανίων.
Εντονη ανησυχία προκάλεσε ο Προεδρος του Λιμενικού Ταμειου στο οποίο ανήκει το λιμάνι της Σουδας, όταν κατα την τοποθέτηση του θέλησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας λέγοντας οτι έχει ενημερωθεί προφορικά, απο τους αρμόδιους φορείς οτι προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον απο κάποιον επενδυτή για το λιμάνι της Σουδας, άρα δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας!
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων κ. Δημήτρης Μουντάκης, ζήτησε και πήρε τον λόγο όπου μεταφεροντας τις πάγιες θέσεις του κινήματος, μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής.

Ο τρόπος με τον οποίο έχει δρομολογηθεί το ξεπούλημα του λιμανιού της Σουδας, δεν μπορεί παρά να γεννα ανησυχία λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός οτι το λιμάνι της Σουδας αποτελεί το "δίαυλο" ανάπτυξης των δυο βασικών πυλώνων οικονομίας των Χανίων που ειναι ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή. Η εν λευκώ παραχώρηση αυτού του "διαύλου" σε ιδιώτη επενδυτή, μπορεί να αποβεί έως και καταστροφική για τον τόπο μας! Αλλωστε σε σχετική εώτηση στην βουλή, η απάντηση που λάβαμε ήταν οτι το ΤΑΥΠΕΔ δεν δύναται να ελέγξει την σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας που θα επενδύσει, πράγμα που αφήνει ανοχύρωτη την πατρίδα μας σε πιθανές υπόγειες ορέξεις του επενδυτή, λαμβάνοντας υπόψιν την στρατηγική σημασία των περισσότερων λιμανιών της χώρας και δή του λιμανιού της Σουδας.
Εξίσου σημαντικό ειναι το γεγονός οτι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο περάσει στο ΤΑΥΠΕΔ, δεν επιστρέφει ΠΟΤΕ στο δημόσιο ακόμα και αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Οι Ανεξαρτητοι Ελληνες εν γενει στέκονται θετικά απέναντι στις ξένες επενδύσεις αρκεί να μην γίνονται με όρους ξεπουλήματος όπως αυτούς που προωθούνται μέσω του ΤΑΥΠΕΔ. Θεωρούμε οτι η ιδιωτική πρωτοβουλια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανασύνταξη και την ανάπτυξη της χώρας μας αρκεί να γίνει με κρατικό στρατηγικό σχεδιασμό, με όρους Εθνικού Συμφέροντος και όχι κατευθυνόμενου ξεπουλήματος υπό καθεστώς υποτέλειας.

Τέλος, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τις κοινητοποιησεις,διαβεβαίωσε οτι οι Ανεξαρτητοι Ελληνες θα συνεχισουν να στηρίζουν τον αγώνα που δίνεται υπέρ των Χανίων, τόσο στους δρόμους όσο και κοινοβουλευτικά.

                                                                 Η Συντονιστικη Επιτροπή των
                                                               Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates