6/12/12

Η "μείωση" των δημοτικών τελών και η σπέκουλα του κ. Σκουλάκη

To κόλπο του κ.Σκουλάκη να μας το παίξει "καλός" μειώνοντας τη δημοτικά τέλη, δύο μόλις μήνες μετά από την άρνησή του να δεχτεί το αίτημα 3000 δημοτών για τη μείωσή τους, δεν είναι παρά άλλο ένα φτηνό πολιτικό κόλπο. Σήμερα ο Δήμαρχος παρουσιάζεται λίγο ως πολύ ως...ευεργέτης μας, ελπίζοντας πως η πλειοψηφία των Χανιωτών θα έχει ξεχάσει τον αγώνα των τριών Συνελεύσεων κατοίκων του Ακρωτηρίου, της Σούδας και του Βαρυπέτρου και τις πιέσεις που άσκησαν (σε συνεργασία και με την αντιπολίτευση) για το σκοπό αυτό. Φυσικά, η Δημοτική Αρχή όσο και τα τοπικά ΜΜΕ που ελέγχει, μας κρύβουν επιμελώς ότι τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης στο Ακρωτήρι έχουν ακριβότερο συντελεστή ακόμα και από το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ στο Βαρύπετρο τα τέλη ύδρευσης έχουν αυξηθεί κατά 100% και τα τέλη αρδευσης κατά 230%.  Ο κ. Σκουλάκης και η παρέα του, είτε υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, είτε πράγματι παίζουν σε....κενό μνήμης, στάδιο!

Αυτά όμως έρχεται να τα υπενθυμίσει το Δελτίο Τυπου της επιτροπής που αγωνίζεται για τη μείωση των Δημοτικών Χαρατσιών:

"Η επιτροπή αγώνα των φορέων ενάντια στα Δημοτικά χαράτσια, συγχαίρει το Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη που έστω και με καθυστέρηση αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αίτημά 3.000 και πλέον δημοτών για μείωση των ανταποδοτικών τελών.
Νιώθουμε δικαιωμένοι που ύστερα από  πολύμηνους αγώνες η προσπάθειά μας έφερε αποτελέσματα και ελπίζουμε σύντομα να ληφθεί ανάλογη απόφαση και για τα απαράδεικτα υψηλά τέλη σύνδεσης και χρήσης αποχέτευσης,  καθώς και τα τέλη ύδρευσης και άρδευσης που κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής αυξήθηκαν από 100% έως και 25Ο% !!!
Μακάρι οι αγώνες μας αυτοί να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους Χανιώτες, στέλνωντας το μήνυμα πως μόνο με συλλογικές διεκδικήσεις αλλάζουν τα πράγματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση."

Πρωτοβουλία Κατοίκων Σούδας
Συνέλευση Ακρωτηρίου
Λαϊκή Συνέλευση Βαρυπέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates