5/12/12

Ποιοί βάζουν εμπόδια στην υπεράσπιση του λιμανιού της Σούδας

του Γιώργου Γυπάκη
Αδιαβαστος πιάστηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπροκαλάκης χθες στη Συνέλευση για το ξεπούλημα του λιμανιού της Σούδας. Οι ανακρίβειές του σε σχέση με τους όρους που προβλέπει το μνημόνιο για τις παραχωρήσεις της δημόσιας περιουσίας προκάλεσαν σύγχυση σε όσους δεν ήξεραν και εκνευρισμό σε όσους ήξεραν. Εκτός από αδιάβαστος όμως, ο κ. Μπροκαλάκης δεν παύει να είναι και εντεταλμένος, υπάλληλος δηλαδή της κυβέρνησης που παρέδωσε τη χώρα και το δημόσιο πλούτο στους τοκογλύφους.
Παραδόξως, στη Συνέλευση που είχε καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα καθώς στο κάλεσμα αναφερόταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί πράξη Εθνικής Προδοσίας, που σημαίνει ότι όσοι συνηγορούν σε αυτή θεωρούνται Προδότες του Εθνους, εμφανίστηκαν και γνωστοί στη Σουδιανοι κοινωνία νεοδημοκράτες αλλά και πασόκοι, οι οποίοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και να το....γυρίσουν ανάποδα.
Τελικά φαίνεται πώς τα συμφέροντα στο λιμάνι είναι πολλά και μεγάλα, οι Σουδιανοί δεν έχουν ιδέα για το τί γίνεται στην πλάτη τους ενώ το χρήμα που ρέει, χρήσιμο για όσους θέλουν να κάνουν...τοπική πολιτική προς ίδιον όφελος γι αυτό και καίγονται να παραμείνει το Λιμάνι στα δικά τους χέρια, μόνο που χρησιμοποιούν "παλιά εργαλεία" για να το καταφέρουν. Αδιαφορώντας για την κοινωνία, αποφασίζουν μόνοι τους, οι παράγοντες με τους δημάρχους και τους βουλευτές.
Παρόλ' αυτά,  η ανικανότητά τους θριαμβεύει ακόμα. Γι αυτό τα έργα που μας εξήγγειλαν από την αρχή της θητείας του κ. Σκουλάκη στην προβλήτα, αυτά που θα εξασφάλιζαν τη συνέχιση της κρουαζιέρας στο λιμάνι, δεν έγιναν κι ούτε θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates