11/12/12

Οι τοπικές συνελεύσεις των Χανίων για το χαράτσι της ΔΕΗ

Η απόφαση-σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι, ο πανικός της κυβέρνησης και η στάση των πολιτών.


Η απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να δέχεται στα ταμεία της την είσπραξη μόνο της αξίας του ρεύματος και να μην ενσωματώνει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της, είναι εξαιρετικής σημασίας. Το δικαστήριο με την απόφαση αυτή δέχεται ότι η επίκληση ενός υποτιθέμενου «εθνικού συμφέροντος» δεν πρέπει να υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να καταστρατηγεί το δικαίωμα του κοινωνικού αγαθού. Επιπλέον η ανάθεση της είσπραξης φόρων σε ιδιώτες ή στην ΔΕΗ κρίνεται ως αντισυνταγματική διότι η λειτουργία αυτή οφείλει να ασκείται μόνο από όργανα του κράτους ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση πανικόβλητη σπεύδει να ακυρώσει στην πράξη το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, διαλύοντας κάθε φενάκη περί «διάκρισης των εξουσιών» και σεβασμού των αποφάσεων της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης». Το «πραξικόπημα» αυτό σε συνδυασμό με την βιομηχανία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, την φοροληστεία, τις νέες περικοπές και τις αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ μας οδηγούν σε προπολεμικά επίπεδα ζωής. Να λοιπόν γιατί απαιτείται μαζική αντίσταση και αγώνας. Γιατί αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν. Αρνούμαστε τα χαράτσια τους δεν σκύβουμε το κεφάλι στους εκβιασμούς τους γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Δεν πάμε στην εφορία να ταυτοποιηθούμε ως οφειλέτες του χαρατσιού διότι θεωρούμε το χρέος αυτό παράνομο. Υπερασπιζόμαστε τους κόπους των γονιών μας, τον δικό μας ιδρώτα, το μέλλον των παιδιών μας. Δημιουργούμε επιτροπές, συνελεύσεις, κινήσεις, πρωτοβουλίες και παίρνουμε μαζικά και οργανωμένα μέρος στον αγώνα Θα τους νικήσουμε μόνον όταν θα πείσουμε ότι ο λαός δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν. Θα νικήσουμε, όχι μόνο εαν διώξουμε την τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά εάν γίνουμε ικανοί να διαχειριστούμε τις ζωές μας χωρίς εγχώριους και ξένους κηδεμόνες, χωρίς σωτήρες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε γείτονα που δεν αντέχει οικονομικά και να αρνηθούμε τα χαράτσια τους οργανωμένα και δυναμικά. Καλούμε τους πολίτες την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην είσοδο της εφορίας, και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Λαϊκή Αγορά της Μίνωος.


Συνέλευση Χαλέπας
Λαϊκή Συνέλευση Περιοχής Βαρυπέτρου
Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας
Κίνηση Πολιτών Χανίων Ενάντια στα Χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates