3/1/13

Μπρόντερ: Η Γερμανία συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων

του Νίκου Μουντάκη
 Με ένα άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ τονίζει ότι η Γερμανία αντί να βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος. Ο κ. Μπρόντερ υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων και καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα.
Στο άρθρο του με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη» υποστηρίζει ότι, η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της».
Δεν παραλείπει, επίσης, να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα και καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».
Επίσης, συγκρίνει τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επαχθείς όρους που επεβλήθησαν στην Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες οι οποίες αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα “κελεύσματα των Βρυξελλών”», γράφει ο κ. Μπρόντερ, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως η «συλλογική τιμωρία» είναι ανεπίτρεπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates