24/1/13

"Ξεκαθάρισμα Λογαριασμών" τα χτυπήματα, λένε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες

του Νίκου Μουντάκη
Αφού άργησαν να κατανοήσουν τη δράση των ομάδων που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τα χτυπήματα κατά των δημοσιογράφων, των γραφείων των κομμάτων, τα καλάσνικοφ κατά της ΝΔ και τη βόμβα στο Mall οι ελληνικές διωκτικές αρχές διασπείρουν τρομολαγνικές φήμες για φόβο νέων δίδυμων χτυπημάτων σε πολυσύχναστους χώρους κατά τους επόμενους μήνες.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιλέγουν να αγνοούν τις νότες ξένων μυστικών υπηρεσιών για τα γνωρίσματα των χτυπημάτων και επιμένουν να τα συνδέουν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όπως από την αρχή έχει αναφερθεί όμως, ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν επισημάνει ότι ο τρόπος δράσης και η οργάνωση έχουν σαφή χαρακτηριστικά πολιτικών χτυπημάτων για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και όχι αριστερής τρομοκρατίας.
Η ΕΛ.ΑΣ επιμένει στις θεωρίες για επανασύσταση ακραίων τρομοκρατικών ομάδων όπως οι Πυρήνες της Φωτιάς και ο Επαναστατικός Αγώνας προσπαθώντας να χωρέσει σε παλιό κάδρο νέα πρόσωπα και να επικεντρώσει στο ξεσκαρτάρισμα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται ότι τους επόμενους μήνες θα επαναληφθεί αυτό που συνέβαινε και άλλες φορές στο παρελθόν, με διαδοχικές επιθέσεις, μέσα σε λίγες ημέρες, δύο νέων οργανώσεων όπως συνέβαινε την προηγούμενη τριετία με τα «ζευγάρια» επιθέσεων της 17Ν και του ΕΛΑ ή του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο στην βομβιστική επίθεση στο Mall να συμμετείχε νέος πυρήνας της «Συνωμοσίας» (η οργάνωση αυτή είχε προχωρήσει σε πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ και άλλες). Ωστόσο, ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια οργάνωσης που προχωρούσε μέχρι σήμερα σε εμπρηστικές επιθέσεις. Η προσοχή τους εστιάζεται στο «Κίνημα 12 Φλεβάρη», το οποίο στις 25 Φεβρουαρίου 2012 είχε αφήσει εμπρηστικό μηχανισμό στον τερματικό σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία οι δράστες της βομβιστικές επίθεσης στο Mall έφυγαν στην συνέχεια με χαρακτηριστική ψυχραιμία με συρμό του ΗΣΑΠ και οι αστυνομικοί διερευνούν σε ποιους σταθμούς κατέβηκαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πιθανόν μέλος της οργάνωσης «ΕΝΕΔΡΑ», που έδρασε προ τριετίας και χρησιμοποιούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε χύτρες ταχύτητας, μετέφερε αυτή την τεχνογνωσία στα μέλη της νέας οργάνωσης. Τέτοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν χρησιμοποιηθεί από την ΕΝΕΔΡΑ -θεωρείται ότι σχετίζεται με την παλιά οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες» που έδρασε την δεκαετία του '90- σε επιθέσεις στην ΔΟΥ Αργυρούπολης και σε κατάστημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όμως πολλοί από τους μηχανισμούς αυτούς δεν είχαν εκραγεί λόγω... υγρασίας στην εκρηκτική ύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates