21/2/13

2013… στο ίδιο έργο θεατές οι εργαζόμενοι ….

-Συνεχίζεται το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις μέσω της αξιολόγησης και των νέων πειθαρχικών διατάξεων.
-Με την εφαρμογή των μνημονίων καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και το εργατικό δίκαιο μετατρέπεται σε εργοδοτικό.
-Συνεχίζονται οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ οι αυξήσεις στη ΔΕΗ και τα χαράτσια εξωθούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, καθώς αδυνατούν πλέον να εξυπηρετούν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
-Η ανεργία καλπάζει, με τη μνημονιακή κυβέρνηση να επιδιώκει «έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι».
-Ιδιωτικοποιούνται δημόσιες υπηρεσίες κι εμπορευματοποιούνται τα βασικά κοινωνικά αγαθά (υγεία – παιδεία – κοινωνικές υπηρεσίες).
 

Μέσα σε αυτό το «μολυσμένο» περιβάλλον η οργάνωση και αντίσταση των εργαζόμενων, στους ΟΤΑ και παντού, αποτελεί ανάγκη και πράξη ΖΩΗΣ.
Συνάδελφοι –ισσες, χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, το δικαίωμά μας στην εργασία, την επιβίωση των οικογενειών μας.
Εμπρός, να συμμετέχουμε μαζικά σε μια πραγματική επανεκκίνηση λειτουργίας και παρεμβάσεων του σωματείου μας, έξω από συντεχνιακούς συνδικαλισμούς και στενά κομματικές σκοπιμότητες.
Ο αγώνας μας πρέπει να είναι πανεργατικός, κοινός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε συντονισμό με όλους όσους η λαίλαπα των μνημονίων εξαθλιώνει κάθε μέρα.

Χρέος κάθε εργαζόμενου ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια.
Ανάγκη η κατάργηση των μνημονίων και η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Σας καλούμε στη γενική συνέλευση του σωματείου μας την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 12:00, στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates