6/2/13

Στήριξη του αγώνα των αγροτών από το ΕΠΑΜ Χανίων

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Χανίων
To ΕΠΑΜ στέκεται δίπλα σε όποιο κίνημα προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα έναντι στην ισοπεδωτική νεοφιλελεύθερη πολιτική που κυνικά εφαρμόζει σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο.
Χωρίς ωραιοποιήσεις και πολιτικές σκοπιμότητες υπερασπίζεται το δικαίωμα τούτος ο τόπος να ανήκει στο λαό του και όχι σε ντόπιους και ξένους δυνάστες. Συστρατεύεται στον αγώνα των κτηνοτρόφων και των αγροτών, που αδικούνται κατάφωρα από την τύχη των προϊόντων τους, που με τόσο μόχθο δημιούργησαν.
Τάσσεται στο πλευρό τους και παλεύει μαζί τους έμπρακτα, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αποτίναξη του ζυγού διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε κάθε πολίτη τούτης της χώρας.
Στηρίζει τον αδικημένο αγρότη και κτηνοτρόφο που λοιδορείται βάναυσα από τα φερέφωνα της εξουσίας, που τον παρουσιάζουν ως απατεώνα που έως σήμερα «μόνο έτρωγε τις επιδοτήσεις». Που προσβάλλεται αναίσχυντα από παντού ακούγοντας πως « δεν παράγει τίποτα», ενώ γνωρίζουν καλά πως οι Έλληνες αγρότες/κτηνοτρόφοι παράγουν το πιο πολύτιμο αγαθό για την ανθρώπινη επιβίωση: την τροφή.
Το ΕΠΑΜ αφυπνίζει με ομιλίες του κ. Γ. Πολυράκη τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας, ενημερώνοντας τον για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και τις συνέπειες αυτής της συναλλαγής. Αγωνίζεται κατά των ΑΠΕ και ΒΑΠΕ που συμβάλλουν κι αυτές με τη σειρά τους στην άλωση και ερημοποίηση της κρητικής γης.
Αντιτάσσεται στη λογική της διασποράς διχόνοιας μεταξύ μας και καλεί όλο το λαό μας να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του καθενός από δω και στο εξής. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.
Θα είμαστε μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Χανίων στην Αγορά στις 5 Φεβρουαρίου και σε τούτη αλλά και κάθε κινητοποίησή τους στο μέλλον, έως ότου ο τόπος μας επιστρέψει στα ματωμένα χέρια που τον δουλεύουν και δικαιωματικά τους ανήκει.
Aς κάνουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων να είναι εκείνες που θα αποτελέσουν την απαρχή ενός μεγάλου παλλαϊκού κινήματος, μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας, που θα γονατίσει την άθλια πολιτική των ξενόδουλων μνημονιακών δυνάμεων.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates