21/2/13

Δήλωση συμπαράστασης του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στις αγροτικές κινητοποιήσεις του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών του νησιού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και δηλώνει αλληλέγγυα στον κλάδο που μαστίζεται –όπως και το σύνολο της κοινωνίας- από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.
Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί τον πρωτογενή τομέα βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού και για την ενίσχυσή του έχει εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο, δρομολογώντας μια σειρά δράσεων και ενεργειών, για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.
Συνεπώς η προώθηση των αιτημάτων των αγροτών και η εξεύρεση λύσεων από την πολιτεία, τυγχάνουν της στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης. Αιτήματα όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και της μεταφοράς των προϊόντων, η ενίσχυση της τυποποίησης και της εξαγωγής, η λειτουργία των αγορών, ένα βιώσιμο συνεταιριστικό κίνημα κ. α., μόνο ασυγκίνητη δεν αφήνουν τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση της Κρήτης.
Η κυβέρνηση καλείται ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να σκύψει πάνω στα προβλήματα ενός κλάδου, από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραγωγικούς στη χώρα.
Η Περιφέρεια Κρήτης είναι στο πλευρό των αγροτών και εκφράζει την ικανοποίησή της που οι κινητοποιήσεις- σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των οργανωτών- δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates