28/2/13

Αύριο Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Χανίων για συμπαράσταση στους διωκόμενους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ : Η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), έχοντας χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα, προκειμένου να περάσει την πολιτική της δεν διστάζει να προχωρήσει στα όρια της κοινοβουλευτικής εκτροπής. «Προαναγγέλλει» την κήρυξη παράνομων όλων των απεργιών που δεν μπορεί να ελέγξει με άλλο τρόπο. Επιστρατεύει τους απεργούς -αρχικά στο ΜΕΤΡΟ και μετά τους ναυτεργάτες- κουρελιάζοντας το ίδιο το σύνταγμα. Συλλαμβάνει αδιακρίτως όσους συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και διώκει αναδρομικά αγωνιστές από επιλεγμένους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, συνδικαλιστές και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που «δε συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Μέσα σ αυτό το κλίμα τρομοκράτησης της κοινωνίας και ποινικοποίησης των αγώνων εντάσσονται και οι διώξεις 9 ατόμων που αφορούν τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας της 10-11 Φλεβάρη του 2012.
Καταδικάζουμε την αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης και συντασσόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους και τους νεολαίους που πέφτουν θύματα αυτής της πολιτικής.


Κηρύσσουμε την Παρασκευή 1/3 3ωρη(11π.μ – 2μ.μ) διευκολυντική στάση εργασίας, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου καλούνται για προανάκριση οι 9 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας της 10-11 Φλεβάρη του 2012.

  1. Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 28ης Ιουνίου και 28ης Οκτωβρίου 2011, της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη και της 25ης Μαρτίου 2012.
  2. Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσουν τώρα οι ΕΔΕ των δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν για αυτές τις υποθέσεις και να τεθούν στο αρχείο, να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών και η απειλή της απόλυσής τους.
Μια πρώτη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης είναι η δικαίωση των κατηγορουμένων για την κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου 2010 και η παραπομπή της υπόθεσής τους στο αρχείο.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης (Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, Δημοτικό συμβούλιο), κάθε εργατικό σωματείο ή συνδικαλιστικό φορέα, κάθε συλλογικότητα, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές αυτές διώξεις
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates