19/2/13

Στήριξη της Κοινωνικής Κουζίνας στον αγώνα των Αγροτών

Το Μνημόνιο Νο 3 του στοχοποιεί τους αγρότες και:                                                                                             
 -  Καταργεί την 13η και 14η  σύνταξη.                                                 
-  Μειώνει την επιστροφή του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.                                                                           
-  Αυξάνει τις εισφορές στον ΕΛΓΑ και στον ΟΓΑ         
 -  Επιβάλλει φορολογία επί του τζίρου από το πρώτο ευρώ και φόρο στα αγροτεμάχια.                                    
- Διαλύει, ξεπουλάει οτιδήποτε κρατικο-συνεταιριστικό υπάρχει στην αγροτική παραγωγή (Εργοστάσια Ζάχαρης, ΔΩΔΩΝΗ, ΣΕΚΑΠ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ κλπ.) στο ντόπιο και ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο.                                                                                                                             

Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι δίκαιες, αναγκαίες για να μη ρημάξει η ύπαιθρος και να μην πεινάσουν οι πόλεις. Γι’ αυτό πρέπει να δικαιωθεί ο αγώνας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους,  ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, ώστε να μην κοστίζει 1,40 ευρώ για τους αγρότες όταν κοστίζει μόνο 0,40 για τους εφοπλιστές. Παράλληλα αναγκαίο είναι το φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση των χαρατσιών και της φορολόγησης των χωραφιών, μαζί με το διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, την πλήρη ασφάλιση αγροτών και της παραγωγής τους από ΟΓΑ-ΕΛΓΑ  και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από καταστροφές.                                                                            
Ως Κοινωνική Κουζίνα θεωρούμε αυτονόητο καθήκον να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των αγροτών του νομού μας, όπως και αυτοί έχουν στηρίξει πολλές φορές το συσσίτιο με τη δωρεά προϊόντων τους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ως καταναλωτές παλεύουμε μαζί με τους αγρότες για να μπορούν να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μας τροφοδοτούν με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα και όχι με τα μεταλλαγμένα σκουπίδια των πολυεθνικών. Ως εργαζόμενοι που πληττόμαστε το ίδιο από τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας καλούμε σε κοινό αγώνα για την ανατροπή τους με πρώτο σταθμό τη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη και το ξημέρωμα μιας καλύτερης ζωής για το λαό.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates