21/3/13

Συνελήφθη για τη συνδικαλιστική της δράση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


του τμήματος Εργατικής Πολιτικής
του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων


Tην Πέμπτη 14 Μαρτίου συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός για την πόλη μας:

Μετά από μήνυση, συνελήφθη στον χώρο εργασίας της η Πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων με την κατηγορία της παρακώλυσης εργασίας και δυσφήμησης σε γνωστή επιχείρηση καλλωπισμού!
Η Πρόεδρος ανταποκρινόμενη στην ιδιότητά της, έπραξε στο ακέραιο την υποχρέωσή της να διαμαρτυρηθεί στην επιχείρηση για την παράνομη απόλυση εργαζόμενης, που εργαζόταν με επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ!

  1. Ο ν.1264/1982 προστατεύει την συνδικαλιστική δράση και ιδιότητα των εργαζομένων και δη τα αιρετά μέλη των διοικήσεων των σωματείων. Ως εκ τούτου, η σύλληψη συνδικαλιστικού στελέχους επειδή απλά και μόνο ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα για τα οποία την είχαν εκλέξει οι εργαζόμενοι συνάδελφοι της, είναι μια ακόμα απόδειξη του αυταρχικού-αντεργατικού προσανατολισμού της Κυβέρνησης, που εκδηλώνεται με την εντεινόμενη επίθεση εναντίον του βιοτικού επιπέδου και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!
  2. Με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι είναι στοιχειώδες καθήκον όσων επιτηδευματιών αξιοποιούν τις χορηγήσεις για την πρόσληψη επιδοτούμενων εργαζομένων, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο και να μην παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα, να χάνουν την εργασία τους και την ευκαιρία να ξαναεργαστούν!
  3. Ζητάμε να γίνει περισσότερο αυστηρός ο νόμος για τις περιπτώσεις που εργοδότες που έχουν επιδοτηθεί δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.


Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι κάθε περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και άδικης και παράνομης απόλυσης θα μας βρει απέναντι, με συνεργασία και συσπείρωση όλων των εργαζομένων.


Τμήμα Εργατικής Πολιτικής
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates