14/3/13

Το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των ΒΑΠΕ στηρίζει τους διωκόμενους Χανιώτες

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
13/3/13
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 31 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ
Ως πολίτες και φορείς που συμμετέχουμε στο Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαπιστώνουμε πλέον ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανοιχτό μέτωπο επίθεσης και τρομοκράτησης που στοχεύει στην ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας ,ενάντια στην άνευ όρων παράδοσή μας σε μνημονιακές πολιτικές που στηρίζουν κατά βάση και κατ’ εξακολούθηση την εκμετάλλευση στον έσχατο βαθμό των πλουτοπαραγωγικών μας μέσων, του υπεδάφους, της ενέργειας και του συνόλου του εθνικού μας πλούτου, από ομίλους αρπακτικών πολυεθνικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, –ενδεικτικές περιπτώσεις : Αποπηγάδι Χανίων και Σκουριές Χαλκιδικής.
Τριανταένα Χανιώτες συναγωνιστές κατηγορούνται εντελώς αβάσιμα για δια-τάραξη της κοινής ειρήνης (άρθρο 189 Π.Κ.), επειδή έπραξαν αυτό που ορίζει το άρθρο 120 του Συντάγματός μας, διαμαρτυρόμενοι για μια πολιτική που δυστυχώς θα δεσμεύσει πολλές από τις επόμενες γενιές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους. Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι και η συμμετοχή σε αντιμνημονιακή διαδήλωση, καθώς και το μοίρασμα αντιμνημονιακού υλικού. Είναι προφανές ότι η καταδίκη τους θα σημάνει την αρχή διώξεων –επισήμως πια-, με αφορμή κάθε αντιμνημονιακή κίνηση . Αυτοί οι άνθρωποι που ενεργούν με βάση τη συνείδησή τους και σύμφωνα με τα δικαιώματά τους που απορρέουν από το Σύνταγμα, διώκονται από ένα πολιτικό σύστημα που θεωρεί εχθρό του όποιον πολίτη διεκδικεί και αγωνίζεται, όποιον διαφωνεί. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι αξίζουν το λιγότερο τη συμπαράστασή μας, καθώς και την πανηγυρική αθώωσή τους, από κάθε αβάσιμη κατηγορία που τους στοχοποιεί.
Ας γνωρίζουν οι υπεύθυνες αρχές ότι η ποινικοποίηση των αγώνων είναι υπόθεση που αφορά όλους τους πολίτες με δημοκρατικά πιστεύω και κάθε τέτοια ενέργεια θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η επιδίωξη διάσπασης των αγώνων ήδη αποτυγχάνει καθώς οι διώξεις ενδυναμώνουν τα κινήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ, έχοντας ξεκάθαρη θέση ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις και πολιτικές, θεωρώντας ότι είναι κύρια υπεύθυνες για την υποδούλωσή μας σε ξένα συμφέροντα, εκφράζει στους διωκόμενους αγωνιστές των Χανίων την αμέριστη αλληλεγγύη του και τους θεωρεί συντρόφους στον αγώνα διάσωσης της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates