1/3/13

Δήμος Χανίων: Κοινωνικό προφίλ και εισπρακτικοί μηχανισμοί!

του Γιώργου Γυπάκη
 Ο τρόπος που οραματίζεται τη συνέχιση της "επιτυχημένης" της πολιτικής η Δημοτική Αρχή είναι ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται, ανάμεσα στα κομματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί και τις πραγματικές ανάγκες του χανιώτικου λαού. Πώς θα διατηρήσει κοινωνικό προφίλ αξιοποιώντας τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έκανε η διεπιστημονική ομάδα που ανέλαβε τον προϋπολογισμό;
Διότι, η αλήθεια είναι πως αυτά τα δύο δε συμβιβάζονται. Την ώρα που ο κόσμος υποφέρει η Δημοτική Αρχή επιδόθηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε ένα εισπρακτικό ράλλυ άνευ προηγουμένου, ενεργοποιώντας ακόμα και προπολεμικούς νόμους, για να βγάλει λεφτά από πεζοδρομήσεις των προηγούμενων δεκαετιών! Οπως τ' ακούτε: ο γράφων πλήρωσε, προκειμένου να βγάλει μια μικρή οικοδομική άδεια, 500 ευρώ για την πλακόστρωση πεοδρομίου έξω από το σπίτι του πριν από μια δεκαετία, έργο για το οποίο δε ρωτήθηκε καν!
Είναι γνωστό ότι κληθήκαμε να πληρώσουμε, οι δημότες των περιαστικών Δήμων αυξήσεις ακόμα και 300% σε διάφορα δημοτικά τέλη, αυξήσεις τις οποίες "μείωσε" ελάχιστα η δημοτική αρχή μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Κατά τ' άλλα, ταϊζει τους φτωχούς, με το κοινωνικό της παντοπωλείο, διαφημίζοντας μάλιστα και τους "χορηγούς". Αλλά κυνηγάει την Κοινωνική Κουζίνα επειδή η λειτουργία της θίγει συντεχνιακά συμφέροντα στο εμπορικό κέντρο.  
Για τέτοιο κοινωνικο προφίλ μιλάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates