28/3/13

XANIA: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρήτης
και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρήτης
Σε δίωξη αγωνιστές, σε δίωξη η Δημοκρατία
Γνωρίζει καλά η κυβέρνηση πως η έννοια της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ουσιαστική παρά μόνον αν ο λαός έχει τη δύναμη να εκφράζει αυθεντικά και με ελευθερία τη βούλησή του. Όμως, γνωρίζει το ίδιο καλά ότι όσο ο λαός παραμένει ενεργός παράγοντας της πολιτικής ζωής, όσο στέκεται αγωνιζόμενος ή έστω όρθιος, τόσο οι σκανδαλώδης και επικίνδυνες για το λαό και τον τόπο μνημονιακές πολιτικές, θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να σαρωθούν από τη συμπιεσμένη και δίκαιη οργή του. Και γι’ αυτό η κυβέρνηση φοβάται.
Η μνημονιακή «λύσσα», βαριά ασθένεια του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος ωθεί την τροϊκανή κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών ως «βαρίδια». Θεωρεί –και έτσι είναι– ότι αυτά δυσκολεύουν την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων και –το χειρότερο– αφήνουν περιθώρια και δυνατότητες στον Ελληνικό λαό να ανατρέψει με τη μαζική του πάλη την αδιέξοδη πορεία.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, και με δεδομένη την αδυναμία της να συνεχίσει να αποσπά συναίνεση με το ψέμα της «επαναδιαπραγμάτευσης», η κυβέρνηση καταφεύγει σε κινήσεις που –ευθέως πλέον– υπονομεύουν τη Δημοκρατία, την ομαλή κοινοβουλευτική αλλά και κοινωνική ζωή του τόπου. Συστηματικά, προωθεί την εμπέδωση κλίματος κοινωνικού διχασμού (στα πρότυπα του εμφυλιοπολεμικού παρελθόντος) ώστε το πάνδημο αίσθημα οργής εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να μεταστραφεί σε οργή της μιας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης. Συστηματικά παραβιάζει τις επιταγές του Συντάγματος, τόσο για τα θέματα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου όσο και για θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής έξω απ’ αυτό. Συστηματικά, επιδίδεται σε επίδειξη μιας αντιδημοκρατικής αυταρχικής κατασταλτικής πυγμής ενάντια σε ό,τι δεν ευθυγραμμίζεται με την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική.
Έτσι, σε διάστημα λίγων μόνο μηνών η πολιτική ζωή του τόπου μας γνώρισε αλλεπάλληλες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές εκτροπές που αφορούν: α) στη διαρκή υπονόμευση της δυνατότητας άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου στο έργο της Κυβέρνησης, β) στην πλήρη και οργανική –πλέον– ένταξη μεγάλων συγκροτημάτων Πληροφόρησης στο βραχίονα προώθησης της κυβέρνησης επικοινωνιακής στρατηγικής, γ) στη φίμωση (έως και δίωξη) ανεξάρτητων δημοσιογραφικών φωνών, δ) στην ανοχή και συγκάλυψη της δράσης της φασιστικής και Ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ε) στην ανοχή και συγκάλυψη της ύπαρξης θυλάκων φασιστικού προσανατολισμού εντός των σωμάτων ασφαλείας, στ) στην ωμή καταστολή που εφαρμόζεται –αλλά και στις προβοκάτσιες που οργανώνονται – εναντίον κάθε μαζικής εκδήλωσης της βούλησης του λαού, ζ) στις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις απεργών, η) στη «βιομηχανία» διώξεων εναντίον αγωνιστών, θ) στην κατ’ επανάληψη εκδήλωση υποτιμητικής συμπεριφοράς απέναντι στη Δικαιοσύνη, και τις παρεμβάσεις στο έργο της όταν οι λειτουργοί της δεν αποφασίζουν με τρόπο αρεστό στην κυβέρνηση, ι) στις διώξεις ακόμη και εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης που με σθένος εκφράζουν τη γνώμη τους στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.
Ως ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας, και καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που γνωρίζει ότι ο φόβος είναι πλέον το μοναδικό της “επιχείρημα” απέναντι στη δίκαιη οργή του λαού, προτού αυτή πάρει το δρόμο του πολιτικού αγώνα που θα ανατρέψει την πολιτική της.
Ως οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρήτης, και ως βουλευτές αντιπρόσωποι του Κρητικού λαού παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την «ομοβροντία» διώξεων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στον τόπο μας: κοινός παρανομαστής των μέχρι τώρα 53 προσώπων (συνδικαλιστών, απλών εργαζομένων, νεολαίων, φοιτητών, ανέργων και πολιτών κάθε κατηγορίας) που διώκονται είναι η συμμετοχή τους σε αποφασισμένες από τα όργανα συλλογικής τους εκπροσώπησης εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ιδιαίτερο ζήλο στην κατασκευή ενόχων φαίνεται να έχει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων η οποία με αστήρικτους και ψευδής ισχυρισμούς (των ίδιων πάντα μαρτύρων αστυνομικών) έχει δημιουργήσει δικογραφίες για 31 πολίτες στα Χανιά.
Ως επιπλέον ανησυχητική πτυχή αυτής της υπόθεσης επισημαίνουμε τον κίνδυνο δυσάρεστων εργασιακών επιπτώσεων για όσους διωκόμενους έχουν παράλληλα την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου διότι εξαιτίας του «ιδιωνύμου» που έχει –πλέον– επιβληθεί (με το νέο μνημονιακό δημοσιοϋπαλληλικό πειθαρχικό κώδικα) ουσιαστικά προβλέπεται το μέτρο της αργίας ή ακόμη και η ποινή της παύσης για εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που επιμένουν να διατηρούν την ταυτότητα του αγωνιζόμενου πολίτη.
Στο λαό που αγωνίζεται, και σε όσους διώκονται γι’ αυτό, εκφράζουμε την ενεργητική αλληλεγγύη μας δηλώνοντας ότι θα συμβάλλουμε στους αγώνες αυτούς, στους αγώνες για κοινωνική προκοπή και ουσιαστική Δημοκρατία στο κράτος και τους θεσμούς. Ο αγώνας για ουσιαστική Δημοκρατία θα είναι αναγκαστικά δεμένος με τον αγώνα για απαλλαγή από τη μνημονιακή καταστροφή. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ως αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική δύναμη, μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου θα σταθούμε στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα του αυτό.


Οι βουλευτές Κρήτης τους ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Χανίων: Σταθάκης Γιώργος
Ρεθύμνου: Ξανθός Ανδρέας
Ηρακλείου:Κριτσωτάκης Μιχάλης, Διακάκη Μαρία
Λασιθίου: Δερμιτζάκης Κων/νος


Οι Οργανώσεις Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ν.Ε Χανίων
Ν.Ε. Ηρακλείου
Ν.Ε Ρεθύμνου
Ν.Ε. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates