15/4/13

Χ. Μαρκογιαννάκης: αντιδρά στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανιων, ενώ το ψήφισε!

Ακόμα κι ο "Ναι σε Ολα" Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντέδρασε στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων. Φυσικά,δε θα έβγαζε άχνα μια κι έχει ψηφίσει τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων ως μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά μια κι αποφάσισε να πάει για Δήμαρχος, κάπως πρέπει να αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο του. Δεν του κοστίζει λοιπόν τίποτα να κοροϊδέψει πάλι τους Χανιώτες καμώνοντας τον πατριώτη.  Οπως τότε, που, "παραιτήθηκε" για το Εφετείο. Ελεος πια!
 


Αθήνα, 15/04/2013
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ



ΘΕΜΑ: «Αποκρατικοποίηση αερολιμένος Χανίων».





Η πρόσφατη εξαγγελία περί εξαιρέσεως του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» Ηρακλείου από τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, μέχρις ότου κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, όπως και οι συνδετήριοι οδοί, δημιουργεί για άλλη μια φορά αρνητικά δεδομένα για την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Και τούτο, γιατί με την εξέλιξη αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί το υφιστάμενο αεροδρόμιο Ηρακλείου ως κρατικό με μηδενικά τέλη, σε αντίθεση με το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», για το οποίο η διαδικασία αποκρατικοποίησης συνεχίζεται κανονικά, με αποτέλεσμα, όταν αυτή συντελεστεί, να είναι και αυτό ένα ακριβό αεροδρόμιο, όπως όλα τα αεροδρόμια που εκμεταλλεύονται ιδιώτες. Έτσι, μοιραίως όλη η κίνηση θα μεταφερθεί από το ακριβό πλέον αεροδρόμιο Χανίων στο φθηνό κρατικό του Ηρακλείου. Το πόσο ισχύει αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι παράγοντες του Ηρακλείου, ενώ μέχρι πρότινος έβλεπαν ως λύση σωτηρίας το αεροδρόμιο Καστελίου, τώρα δηλώνουν ότι μπορεί και να μη χρειάζεται.

Το παράδοξο δε είναι ότι, ενώ για το αεροδρόμιο Χανίων πράγματι συντρέχουν λόγοι να αποκρατικοποιηθεί, αφού λειτουργεί εν μέσω σοβαρών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ή να ανασταλεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης εν όψει του ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες επέκτασης του αεροσταθμού στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α. με προϋπολογισμό δαπάνης 110.000.000€., δεν συμβαίνει αυτό.



ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, εάν προτίθεται, χάριν της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης, να ματαιώσει ή να αναστείλει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».



Ο Ερωτών Βουλευτής





Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates