26/4/13

Ποιά είναι η δημοσκόπηση που δείχνει πάντα πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχει μια δημοσκόπηση, η μόνη αληθινή, που δείχνει πάντα πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και δεν είναι τηλεφωνική. Είναι η δημοσκόπηση που γίνεται στο δρομο και στους χώρους όπου διαμορφώνεται η κοινή γνώμη.
Αυτό δείχνουν οι γεμάτες αίθουσες κάθε φορά που γίνονται εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δείχνει η μεγάλη συμμετοχή κάθε φορά που γίνονται συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών, αυτό δείχνει η προθυμία των μελών να συμμετάσχουν στις επιτροπές και τις διαδικασίες.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απομένει το μόνο  κόμμα (εκτός από τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ) που υποστηρίζει το λεγόμενο "συνταγματικό" ή "δημοκρατικό τόξο", το μόνο που απέμεινε να στηρίζει και να σέβεται τον κοινοβουλευτισμό στη χώρα, αφού η Χ.Α. έχει δηλώσει την απέχθειά της προς τη Βουλή.
 Το τελευταίο πράγμα που μπορείς να πεις για τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα είναι ότι σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία αφού κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα, ή ότι σέβονται το Σύνταγμα αφού το έχουν πολλαπλά καταστρατηγήσει.
Ας τολμήσουν λοιπόν να κάνουν δημόσιες εκδηλώσεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Ας τολμήσουν να ανοίξουν τη συζήτηση για τη χώρα και τα μνημόνια, ας τολμήσουν να βρεθούν απέναντι στον κόσμο, χωρίς την προστασία των δικών τους ΜΜΕ που τους παρέχουν την ασφάλεια της μονόδρομης ενημέρωσης, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη μια πλασματική ιδέα επικοινωνίας . Σχήμα οξύμωρο εξάλλου η αμφίδρομη επικοινωνία με το λαό, αφού η πολιτική των μνημονίων επιβάλλεται με τη βία.

Ας τολμήσουν εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε χθες στα Χανιά με το Γιάννη Μηλιό και το Γιώργο Σταθάκη να εξηγούν και να απαντούν σε κάθε ερώτημα του κοινού, για την αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τολμήσουν να εξηγήσουν στον κόσμο, πώς το μνημόνιο "πέτυχε", ας πείσουν το κοινό τους πώς "η ανάπτυξη έρχεται" και πώς "η ανεργία μειώνεται".

Ας βρεθούν τετ α τετ με τον απλό κόσμο. Θα είναι ένα ενδιαφέρον τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates