23/4/13

Οχι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε εμπορικό πάρκο στο αεροδρόμιο Χανίων

O Εμπορικός σύλλογος Χανίων μετά από δημοσιεύματα που φέρνουν την είδηση της ενοικίασης του αεροδρομίου των Χανίων και σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη δημιουργία Εμπορικού πάρκου έξω από αυτό, αντιδρά και τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον κάθε είδους απόφασης που μπορεί να πλήξει την τοπική οικονομία και τις εμπορικές επιχειρήσεις την τόσο κρίσιμη αυτήν περίοδο.
Δεν ήμασταν ποτέ αντίθετοι σε ανάπτυξη θέσεων εργασίας αλλά είναι γνωστό ότι η δημιουργία εμπορικού πάρκου δεν θα ευνοήσει καθόλου την τοπική κοινωνία ούτε θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς μόνο οι πολυεθνικές θα έχουν την δυνατότητα να εγκατασταθούν εκεί και μεγάλο μερίδιο που καταναλώνεται σήμερα στην τοπική αγορά θα μεταφερθεί προς το εμπορικό πάρκο. Έτσι θα έχουμε ένα ακόμα πλήγμα στο μικρομεσαίο έμπορα και την χαριστική βολή στο τοπικό εμπόριο με απώλεια θέσεων εργασίας και κλεισίματα περισσοτέρων καταστημάτων. Οι τοπικές επιχειρήσεις δεν αντέχουν έναν νέο, δυνατό ανταγωνιστή όπως το συγκεκριμένο εμπορικό πάρκο και η Χανιώτικη οικονομία δεν αντέχει έναν νέο τρόπο «διαφυγής» των χρημάτων της εκτός Κρήτης.
Επίσης ξέρουμε πως ο τουρισμός είναι ίσως το τελευταίο «χαρτί» στα χέρια της Χανιώτικης κοινωνίας και οι εταιρείες low cost που με τόσο κόπο ήρθαν στα Χανιά πρέπει με κάθε τρόπο να μείνουν.
Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να υφίσταται συνεχώς το πλέον κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον και φοβόμαστε ότι αυτό μπορεί να διαταραχτεί με την ενδεχόμενη αύξηση των τελών αεροδρομίου στην περίπτωση της παραχώρησης του αεροδρομίου.
Θεωρούμε λοιπόν χρέος μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο και με όλη μας την δύναμη σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της τουριστικής μας δύναμης και για αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας,
να δώσουν μάχη ώστε να κρατηθούν όρθιες οι τοπικές επιχειρήσεις και οι προσπάθειες που έγιναν για να έρθουν στα Χανιά οι low cost εταιρείες, να μην πάνε χαμένες.
Τέλος καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να προασπίσουν τα συμφέροντα της Χανιώτικης κοινωνίας και να αντιταχθούν με κάθε τρόπο σε αποφάσεις που θα προκαλέσουν ζημία σε αυτήν.


Εκ του συμβουλίου
του Ε.Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates