17/4/13

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ:

  • Χανιά, Τρίτη 2 Απριλίου: τραμπούκοι της χρυσής αυγής κάνουν βόλτες στα Χανιά απειλώντας κόσμο, χαιρετώντας ναζιστικά. Στην Αγορά χτυπάνε δυο μετανάστες και συνεχίζουν το απόγευμα τους πίνοντας μπύρες στο ενετικό λιμάνι. Ωστόσο τα νταηλίκια τους δεν γίνονται ανεκτά από τους πολίτες των Χανίων και ακολουθεί συμπλοκή με αποτέλεσμα γνωστός χρυσαυγίτης να καταλήξει στα νερά του λιμανιού. Η Αστυνομία φροντίζει να αγνοήσει τις απειλές, τις ύβρεις τον ξυλοδαρμό των μεταναστών και κάνει λόγο για “απρόκλητη” επίθεση. Σε αυτά τα πλαίσια, δασκάλα που κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλές, κρατείται όλο το βράδυ στο αστυνομικό μέγαρο…


  • Χανιά, Κυριακή 14 Απριλίου ξημερώματα: μετανάστες ξυλοκοπούνται άγρια επιστρέφοντας από τη δουλειά τους από μαυροφορεμένους φουσκωτούς. Η Αστυνομία αν και ειδοποιείται έγκαιρα δεν καταφέρνει να βρει τους δράστες…

Δεν είναι συμπτώσεις. Είναι η απροκάλυπτη κάλυψη εγκλημάτων των χρυσαυγιτών από την αστυνομία. Και δεν είναι κάτι καινούριο. Το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά: χρυασαυγίτες να εφορμούν ενάντια σε διαδηλωτές και στη συνέχεια να κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ, να ξυλοκοπούν Έλληνες και ξένους και οι αστυνομικοί να μένουν άπραγοι, χρυσαυγίτες να μην συλλαμβάνονται ποτέ.

Όμως τον τελευταίο λόγο στον εκφασισμό και στον κανιβαλισμό του ρατσισμού τον έχει η Κοινωνία που δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανεχτεί φασίστες ψευτοπατριώτες:

  • Στα Χανιά οι φασίστες κατέληξαν στην θάλασσα.
  • Στην Θάσο οι κάτοικοι εμπόδισαν τους χρυσαυγίτες να κάνουν διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες”.
  • Στην Ξάνθη η αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 6 Απριλίου ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στη πόλη.
  • Στην Κοζάνη, στο Ναύπλιο, στο Λουτράκι πολίτες απέτρεψαν την συμμετοχή χρυσαυγιτών σε επετειακούς εορτασμούς.

Στις φασιστικές επιθέσεις και στην ανοχή της αστυνομίας απαντάμε με ενότητα και αντιφασιστικό αγώνα. Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/4 στις 19,00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.


Καμιά ανοχή στο φασισμό ρατσισμό.
Αντίσταση Αλληλεγγύη
Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates