9/5/13

Διεθνές γεγονός πολιτισμού η ανάδειξη της σύγχρονης Κρητικής αγιογραφίας στην Ρωσία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε κορυφαίο διεθνές πολιτιστικό-θρησκευτικό γεγονός αναδεικνύεται η σύγχρονη Κρητική αγιογραφία μέσω εικαστικής έκθεσης στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και η οποία θα έχει την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Πρόκειται για την έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας που οργανώνει το κρατικό μουσείο του Αγίου Ισαάκ, το οποίο επέλεξε να παρουσιάσει έργα του Κρητικού αγιογράφου Μανώλη Μπετεινάκη.
Το μουσείο αυτό είναι το τρίτο μεγαλύτερο μουσείο στην Ευρώπη και από τα ομορφότερα σε όλο τον κόσμο με το οποίο πλέον συνεργάζεται η Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα για το εικαστικό αυτό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι του 2014, άρχισε ήδη η προετοιμασία και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη στην Κρήτη τετραμελής αντιπροσωπεία του μουσείου η οποία είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ πραγματοποιεί επισκέψεις σε προσκυνήματα όπως στην Μονή Τοπλού όπου υπάρχουν έργα του καλλιτέχνη.
Η συνάντηση της τετραμελούς αντιπροσωπείας του Ρώσικου μουσείου με τον Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε σήμερα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα που σηματοδοτεί την διεύρυνση των συνεργασιών με την Ρωσία και στα θέματα του πολιτισμού.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Τατιάνα Βιλινμπάχοβα, εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση της μεγάλης εικαστικής-θρησκευτικής έκθεσης, σημειώνοντας ότι οι πολιτισμοί της Ελλάδας, της Κρήτης, με την Ρωσία συνδέονται εδώ και αιώνες μέσω και της Ορθοδοξίας.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης, εκτός από το εμπορικό άνοιγμα στην Ρωσική αγορά για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων, στηρίζει πρωτοβουλίες με πολιτιστικό, θρησκευτικό, ιστορικό περιεχόμενο.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Μουσείο Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη Τατιάνα Βιλινμπάχοβα, ανέφερε ότι η έκθεση αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία με τεράστια ανταπόκριση από τους Ρώσους που πάντα ενδιαφέρονται για τον Ελληνικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και σπουδαία τουριστική προβολή για την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates