29/5/13

Πολίτης καταγγέλει παράνομες προσλήψεις στο Δήμο Χανίων

"Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ του δήμου Χανίων στα Κεραμειά ,θα ήθελα να δηλώσω δημοσίως κάποια πράγματα.
Είναι γνωστό μέσα στους κύκλους του δήμου Χανίων – είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι αιρετοί άρχοντες – ότι προσλήφθηκαν κάποια άτομα χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δίμηνης διάρκειας λόγω αναγκαιότητας.
Τα άτομα αυτά εργάζονται στον εν λόγω φορέα (ΔΟΚΟΙΠΠ) και είτε προσλήφθηκαν σε άλλες θέσεις από τις οποίες έχουν υπογράψει στη σύμβαση είτε προσλήφθηκαν χωρίς να υπάρχει καν απόφαση και προκήρυξη της θέσεώς τους.

Υπογραφές συμβάσεων κάτω από το τραπέζι και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, εκμεταλλεύοντας τους εργαζομένους αφού ξέρουν και οι ίδιοι ότι τους έχουν ανάγκη, και εξαπατώντας τους τόσους άνεργους που περιμένουν μια θέση εργασίας.
Κι όλα αυτά, με την δικαιολογία της αιφνίδιας συνταξιοδότησης ατόμων που εργαζόταν στις εν λόγω θέσεις στα Κ.Α.Π.Η. για την άμεση κάλυψη τους χωρίς χρονοτριβές.
Μέσα σε αυτές τις ελλείψεις, ήρθε να προστεθεί και το νέο μέλος του ΔΟΚΟΙΠΠ, το ΚΑΠΗ των Κεραμειών, που διαφημίζεται από τον δήμαρχο ότι θα λειτουργεί με προσωπικό που θα καλυφθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό.
Στις τάξεις του όμως το νέο αυτό ΚΑΠΗ θα έχει και άτομα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων που αναφέρομαι στο κείμενο αυτό.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι χρειάζονται άτομα για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες στους συγκεκριμένους τομείς, όμως κάποιος πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει με ποιο δικαίωμα και με ποια κριτήρια επιλέγουν ποιος θα εργασθεί και ποιος όχι."


Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την παραπάνω δημοσίευση-καταγγελία μου, για τις παράνομες προσλήψεις που διενεργήθηκαν στο δήμο μας, και συγκεκριμένα από τον ΔΟΚΟΙΠΠ, και κάποια επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί, αν και έχει αποσταλεί το εν λόγω δημοσίευμα στα email των υπευθύνων.
Απάντηση που ναι μεν την περίμενα, αλλά ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα πάρω.
Κατά τη διάρκεια όμως του μήνα αυτού, έτυχε να διαβάσω στον τοπικό τύπο και στα τοπικά site (ακόμα και στο επίσημο site του δήμου) ότι η μία εκ των εν λόγω υπαλλήλων παρουσιάζεται ακόμα και σαν υπεύθυνη της υπηρεσίας (Κ.Α.Π.Η.) σε κάποιες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο εν λόγω Κ.Α.Π.Η..Υπάλληλος η οποία εργάζεται σχεδόν 3 μήνες χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί η πρόσληψη της στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και η οποία διαλαλεί ότι την κράτησαν μετά από την λήξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας χωρίς να υπάρχει όμως προκήρυξη διαγωνισμού για την εν λόγω θέση.
Πιστεύω πια ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι,καθώς και ξέρει ότι έχει “μπει” στη θέση με αδιαφανή διαδικασία και το παραδέχεται με περίσσιο θράσος θα έλεγα.Καιρός είναι λοιπόν, είτε ο κύριος δήμαρχος, είτε η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ να μας απαντήσουν αν όντως υπάρχει αυτή η “πολυδιαφιμιζόμενη” αξιοκρατία του δημοσίου ή αν τελικά η διανομή των θέσεων γίνεται με ανάθεση.
Χρυσόστομος  Ταβουλάρης

Υ.Γ. Πήρα το θάρρος και ξανάγραψα αυτές τις γραμμές,γιατί λόγω των πιο πάνω γεγονότων,νοιώθω απλά ότι η κοροϊδία συνεχίζεται και πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξουμε τουλάχιστον ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι.Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ίδιο όφελος από όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates