29/7/13

Ξεπουλάει τον αγώνα των Δημάρχων ο Μ. Σκουλάκης, αναγνωρίζοντας την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

του Γιώργου Γυπάκη
Οχι μόνο δεν "παραιτειται" όπως κάνουν οι συνάδελφοί του στη Μακεδονία ο Μανώλης Σκουλάκης, αλλά "αναγνωρίζει" έμμεσα το μνημονιακό νόμο  που καταργεί τις δημοτικές αστυνομίες, ζητώντας από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να παρέμβει ώστε να λειτουργήσουν παράλληλα οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία. Με την επιστολή του αυτή ο Δήμαρχος Χανίων υποβάλλει για άλλη μια φορά τα "διαπιστευτήρια" του καλού παιδιού στην τρόικα και την κυβέρνηση ξεπουλώντας τον αγώνα των Δημάρχων της χώρας για την ακύρωση ή τη μη εφαρμογή του νόμου αυτού. Διαβάστε το δελτιο τύπου του Δήμου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), Κώστα Ασκούνη, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Εσωτερικών, Ιωάννη Μιχελάκη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, καθώς και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 29/7/2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Με αυτή ζητά την παράλληλη άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ. για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τις 23.9.2013, οπότε και οι «αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων στη δημοτική αστυνομία θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)» σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέν Νόμο 4172/2013.
Αναλυτικότερα, η επιστολή του Δημάρχου Χανίων έχει ως εξής:

“Όπως γνωρίζετε, στην παρ.5 του άρθρου 81 του Νόμου 4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» [ΦΕΚ 167/23.07.2013 τεύχος Α'] ορίζεται πως «Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τις 22.9.2013, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που εκδίδεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων».

Σε εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου και με δεδομένο ότι ο Δήμος Χανίων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με πραγματικό πληθυσμό άνω των 116.000 κατοίκων και με χιλιάδες επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο - γεγονός που υπαγορεύει την άμεση συνδρομή των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας όπως αυτές περιγράφονται στο Ν.3731/2008 «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» [ΦΕΚ Α΄ 263/23-12-2008] - παρακαλώ όπως αιτηθείτε προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την παράλληλη άσκηση από την Ελληνική Αστυνομία του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Χανίων – όπως αυτές ορίζονται με το Ν.3731/2008 - για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως τις 23.9.2013, οπότε και οι «Αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων στη δημοτική αστυνομία θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)» σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 81 του Νόμου 4172/2013”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates