24/7/13

Λειτουργεί το Πρώτο Θερινό Σχολείο Πολυπρακτορικών Συστημάτων

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο αμφιθέατρο του κτιρίου Επιστημών ξεκίνησε τη Δευτέρα (22 Ιουλίου 2013) το Πρώτο Θερινό Σχολείο Πολυπρακτορικών Συστημάτων (CretaMASSS-2013) στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος για τους Αυτόνομους Πράκτορες και τα Πολυπρακτορικά Συστήματα (IFAAMAS). Το Σχολείο αυτό είναι ταυτόχρονα και το Τρίτο Ελληνικό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης με θέμα "Agents" (HAISS'03-Agents), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).
Την έναρξη του Σχολείου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης.
Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν στο Σχολείο από διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού θα άπτονται θεμάτων σχετικών με τη Μηχανική Μάθηση, τη Θεωρία Παιγνίων, των Διαδικτυακών Δημοπρασιών, της Μηχανικής Λογισμικού, του Διαμοιρασμού Πληροφορίας σε Μεγάλα Συστήματα, των Γεωπληροφοριακών Συστημάτων, και της χρήσης Τεχνολογίας Πρακτόρων/Τεχνητής Νοημοσύνης για το Έξυπνο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης (Smart Grid), αλλά και για τη μελέτη αρχαιολογικών δεδομένων.
Στο Σχολείο θα διδάξουν έντεκα επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέσσερις από το Πολυτεχνείο Κρήτης: ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Δρ Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης και ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Χλιαουτάκης. Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα διδάξουν: ο Καθηγητής Μανόλης Κουμπαράκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Καθηγητής Γεώργιος Βούρος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Λέκτορας Βαγγέλης Μαρκάκης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δρ Αλέξανδρος Αρτίκης από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Από το εξωτερικό θα διδάξουν: ο Λέκτορας Michael Rovatsos του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, και οι δόκτωρες Valentin Robu και Maria Polukarov του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.
Το Σχολείο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 φοιτητές/επιστήμονες σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, και μεταδιδακτορικό επίπεδο προερχόμενοι από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας, του Καναδά, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site του Σχολείου:
http://www.intelligence.tuc.gr/cretamasss
Με τιμή, η Οργανωτική Επιτροπή
Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης www.intelligence.tuc.gr/~gehalk
Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης www.intelligence.tuc.gr/~lagoudakis
Δρ. Νικόλαος Σπανουδάκης users.isc.tuc.gr/~nispanoudakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates